Krivac - Apple Watch

iOS 18: Tek što je izašao, a već ima "prilično gadan bag"!

Autor mondo.rs

Kada je jednom pokrenut, bag ne ruši samo aplikaciju onoga koje poruku primio, već se isti simptomi javljaju i u aplikciji pošiljaoca

Izvor: YouTube / Apple

Prošlo je nešto više od 48 sati od kako je Apple objavio novi iOS18, a već se pojavila "prilično gadna greška" koja korisnicima ne dozvoljava slanje poruka putem aplikacije iMessage. Srećom, ovaj problem se dešava samo u jednoj veoma specifičnoj situaciji.

Do problema dolazi kada korisnik u okviru jedne iMessage prepiske sa nekim podijeli "skin" brojčanika za Apple Watch pametni sat. Ako drugi korisnik, koji je prethodno svoj iPhone ažurirao na iOS 18, primi takvu zajedničku poruku i na nju odgovori – situacija postaje "prilično gadna".

Odgovor na tu poruku automatski ruši cijelu aplikaciju. A "srušena" aplikacija onemogućava komunikaciju i u ostalim četovima. Međutim, kada je jednom pokrenut, ovaj bag ne ruši samo aplikaciju onoga koje poruku primio, već se isti simptomi javljaju i u aplikciji pošiljaoca.

A dok Apple ne pronađe rješenje za ovaj problem, jedno od rješenja bi moglo da bude da pokušate da izbrišete cijelu konverzaciju, piše GSM Arena. Naravno, ukoliko uopšte uspijete da otvorite aplikaciju. S tim što, to istovremeno znači da ćete obrisati i sve ostale fajlove (fotografije, video snimke...) koji su slati u okviru tog četa a nisu sačuvani izvan iMessages-a.

Logično je pretpostaviti da će se Apple rešenjem ovog problema pozabaviti već u prvom ažuriranju za iOS 18 (koje će najvjerovatnije nositi oznaku iOS 18.0.1).

 (MONDO)

Tagovi