• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Selektor "zmajeva" presrećan plasmanom na Eurobasket: Krenuli smo "od nule", ovo je strašno dobra ekipa, hvala svima!

Autor Dragan Šutvić

Evo šta je u odjavi meča sa Letoncima rekao Vedran Bosnić

 Kvalifikacija Eurobasket BiH Letonija Vedran Bosnić Izvor: Anadolija/Stringer

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine je dva kola prije kraja kvalifikacija izborila nastup na Eurobasketu 2022!

U dvorani hotela Hills na Ilidći, izabranici Vedrana Bosnića su rezultatom 79:73 savladali Letoniju, nad kojom su, u okviru grupe H, trijumfovali ranije i u Rigi (61:62), te pred posljednja dva kola imaju dvije pobjede više od večerašnjeg rivala i bolji međusobni omjer, te su, kako smo rekli, već sad siguran učesnik Eurobasketa, koji će se održati u Češkoj, Njemačkoj, Italiji i Gruziji.

Možda će vas zanimati

Selektor Bosnić, naravno, prezadovoljan velikim uspjehom bh. košarkaša.

"Ovo je strašno dobra ekipa, mnogo jaka ekipa na svim pozicijama, pogledajte samo imena klubova u kojima igraju. Ipak, nećemo pričati o njima nego o nama. Pozdrav svim navijačima, znam da ste navijali i da je adrenalin bio na visokom nivou. Moram pohvaliti moje igrače koji su odigrali dvije utakmice u tri dana na ovakvom nivou, energetski pogotovo u odbrani. I naročito ova druga utakmica, bilo je to zaista fantastično i stvarno sam presrećan", prenijeo je "Sport1"selektorove riječi poslije utakmice, a Bosnić je nastavio u istom tonu:

"Hvala kompletnom osoblju, savezu, svim našim navijačima. Nakon sedam godina smo na Eurobasketu i to dva kola prije kraja kvalifikacija. Ovi momci zaslužuju veliki respekt. 2018. godine kada sam postao selektor, bio sam jasan kako ćemo igrati. Filozofija prvo odbrana, a drugo timski duh. Svi moraju uraditi nešto da bi ekipa pobijedila. Mi smo to uspjeli kreirati u ove dvije godine. Znamo svi kako je bilo 2018. godine, krenuli smo od početka i došli smo do ovog nivoa. Hvala svima koji su bili uz mene i olakšali mi moj posao. Zaista ću ovo lijepo proslaviti. Mnogo bih volio da su navijači ovdje, ali nažalost, nisu zbog korone", istakao je Bosnić.

BOSNA I HERCEGOVINA: Atić 19, Čampara, Gegić 2, Kamenjaš 19, Lazić 9, Milošević 6, Pašalić, Penava 2, Roberson 12, Sejfić, Sulejmanović 10, Vrabac. Trener: Vedran Bosnić.

LETONIJA: Laksa 8, Majers 15, Mejeris 8, Škele 16, Zoriks 4, Ate 3, Berzins, Čavars, Freimanis, Jakovič, Lomaš 19, Vitols. Trener: Robert Štelmahers.

EUROBASKET 2022 – kvalifikacije, četvrto kolo

Bugarska – Grčka 78:84 (nakon produžetka)

Bosna i Hercegovina – Letonija 79:73

TABELA: Bosna i Hercegovina 7, Grčka 7, Letonija 5, Bugarska 5.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC