• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Katanac na Evroligu: Zvezda i Budućnost se sad bore za mjesto, ali uskoro toga neće biti!

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Vijesti koje ne raduju veliki broj košarkaških navijača dolaze iz Španije.

 Katanac na Evroligu: Zvezda i Budućnost se sad bore za mjesto, ali uskoro toga neće biti! Izvor: MN PRESS

Ideja je da već u sezoni 2023/24 svi timovi koji počnu tu sezonu dobiju stalnu licencu i da više ne bude nikakvih dodatnih kvalifikacija, prenosi španski "Mundo Deportivo". Što se igralo za plasman u Evroligu - igralo se!

U tekstu španskog medija navodi se da čak ni putem Evrokupa neće biti prohodnosti u Evroligu, da bi to bila liga potpuno identična modelu NBA, apsolutno zatvorena. Novi klubovi bi mogli da uđu u ligu samo da bi zamijenili one koji su već tu u slučaju da neko ima finansijskih problema.

Do sada 11 klubova imaju sigurno mjesto u Evroligi i to su: Real Madrid, Barselona, Baskonija, Anadolu Efes, Fenerbahče, Olimpijakos, Panatinaikos, CSKA iz Moskve, Makabi iz Tel Aviva, Žalgiris i Armani. Vrlo brzo će se ASVEL i Bajern iz Minhena pridružiti ovoj listi, a naredne sezone će tu biti Monako i Uniks koji su ušli preko Evrokupa, kao i Alba iz Berlina kao dobitnik dvogodišnje pozivnice. 

Djeluje da je i Alba blizu dobijanja dugoročne licence i da se ide ka tome, a preostala dva mjesta dobiće predstavnik ABA lige koga ćemo dobiti poslije finala između Crvene zvezde i Budućnosti, kao i tim sa dodatnom specijalnom pozivnicom.

Mundo Deportivo navodi da će to najvjerovatnije biti Zenit iz Sankt Petersburga. Ove sezone su samo Crvena zvezda, Alba, Himki i Valensija ušli u Evroligu putem ostvarenog sportskog rezultata, a od sezone 2023/24 toga više neće biti.

Hoće li biti mjesta za neki tim iz regiona,Zvezdu ili Partizan? Budućnost? Ostaje da se vidi, ali tu postoje brojne prepreke...

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC