• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Najbolji meč Evropskog prenstva - ova Holandija je ozbiljna! Ukrajinci stigli 0:2, ali to nije najopasniji rezultat!
 Najbolji meč Evropskog prenstva - ova Holandija je ozbiljna! Ukrajinci stigli 0:2, ali to nije najopasniji rezultat!

Najbolji meč Evropskog prenstva - ova Holandija je ozbiljna! Ukrajinci stigli 0:2, ali to nije najopasniji rezultat!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Holandija stigla do velike pobjede u spektakularnom meču.

 Najbolji meč Evropskog prenstva - ova Holandija je ozbiljna! Ukrajinci stigli 0:2, ali to nije najopasniji rezultat! Izvor: Tanjug/AP Photo/Olaf Kraak

Spektakl! Prvi koji smo vidjeli na EURO 2020, pošto su Holandija i Ukrajina odigrale najbolji meč u dosadašnjem dijelu turnira. Vidjeli smo mnogo šansi, pet golova i dramatičnu završnicu u Amsterdamu gdje je domaćin stigao do velika tri boda.

Holandija - Ukrajina 3:2 (0:0)

Iako je prvi dio meča bio dobar i kvalitetan, niko nije mogao ni da pretpostavi da će nas drugih 45 minuta ''zavezati'' za fotelje. Nakon poluvremena su igrači oba tima počeli i da realizuju šanse koju su u prvom dijelu samo bezuspješno stvarane.

Bila je bolja Holandija, koju je golman Bushan spriječio da već na odmor ode sa ubjedljivom prednošću, ali nije ni on mogao da zaustavi sve. Čim je prvi put kiksnuo, Vajnaldum je pogodio mrežu! Samo nekoliko minuta kasnije bilo je 2:0.

Feliks Brih je saslušao svoje kolege iz VAR sobe i priznao gol Verghorsta, nakon što su u duelu bili Damfris i Mikolenko. Ukrajinci su tražili faul u napadu, a kontroverzni sudija kog Srbija pamti pokazao na centar...

Djelovalo je da je tu i kraj meča. Četa Andreja Ševčenka djelovalo je dosta tromo na terenu i retki su bili ozbiljni, a organizovani napadi kojima su ugrožavali Holandiju. Bilo im je potrebno čudo, a za takve stvari je zadužen Andrej Jarmolenko.

Uvukao se u sredinu, namjestio na levu nogu i pogodio sam ugao gola Martina Stekelenburga, koji je bio nemoćan. Po istom metodu kao Holandija, Ukrajina je u blickrigu stigla do izjednačenja. Roman Jaremčuk, kog se možda navijači Crvene zvezde sjećaju iz Lige Evrope ove sezone, bio je usamljen na petercu i glavom lako poslao loptu u mrežu.

Holandija je dva gola postigla za šest, a Ukrajina za četiri minuta. Nakon što je na semaforu zatreperilo 2:2, bilo je da se igra čak 10 minuta fudbala, uz nadoknadu!

U tom periodu vidjeli smo samo pobjedonosni gol Denzela Damfrisa, danas izuzetno ofanzivnog desnog beka Holandije. Kapiten PSV Ajndhovena je češće bio u protivničkom nego u svom kaznenom prostoru, što se na kraju isplatilo njemu i cijeloj reprezentaciji.

Podsjećamo, u ovog grupi je Austrija nešto ranije savladala Sjevernu Makedoniju, uz incident čiji je dio bio Marko Arnautović.

22:53

KRAJ!

Reprezentacija Holandije je u Amsterdamu savladala Ukrajinu i upisala veoma bitnu pobjedu na otvaranju takmičenja. Iako često osporavani, igrači Franka de Bura su nadigrali svoje večerašnje rivale.

22:51

Nadoknada...

Polako se troše sekunde, a Holanđani su sve bliži pobjedi!

22:47

Damfris

Prvi čovjek koji je promašio dvije velike šanse na ovom Evropskom prvenstvu je desni bek Holandije.

Ali, moguće je da je svom timu donio pobjedu!

22:44

GOOOOOOOOOOL - Damfris, 3:2!

85. minut - Ponovo vodi Holandija. Kakav meč gledamo u Amsterdamu večeras. Damfris je bio najviši u skoku, možda je lopta zakačila i Zinčenka, ali na kraju je završila iza leđa večeras fantastičnog Bushana.

22:37

GOOOOOOOOOOOOOL - Jaremčuk, 2:2!

79. minut - Kakav je ovo šok za reprezentaciju Holandije!

Nevjerovatno je koliko se loše ekipa Franka de Bura branila prilikom prekida, a snažni Jaremčuk ostao usamljen na petercu. Za samo četiri minuta Ukrajina postiže dva gola i sada ima sasvim dovoljno vremena da preokrene!

22:33

GOOOOOOOOOOOOOOOL - Jarmolenko, 2:1!

75. minut - Kakva golčina Jarmolenka! Imamo ponovo utakmicu, Ukrajina se rezultatski vratila u meč.

Krilni fudbaler se sjajno namjestio na udarac i da udaljenosti od oko 25 metara lijevom nogom pogodio suprotan ugao Stekelenburgovog gola. Impresivan šut za 2:1!

22:28
Izvor: tanjug/John Thys/Pool via AP

22:22

Izmjene!

64. minut - Dvojicu defanzivaca menja Frank de Bur. Van terena su Dejli Blind i Patrik van Anholt, a sada će igrati Nejtan Ake i Oven Vajndal.

Ukrajinci mijenjaju Marlosa, fudbalera koji je početkom prvog dijela igre ušao u igru umjesto povrijeđenog Zubkova. Sada će umjesto Marlosa igrati Šarapenko.

22:18

Gol VAŽI!

Konsultovana je VAR tehnologija, a Feliks Brih, glavni arbitar meča, priznao je drugi gol Holandije na ovom meču.

22:17

GOOOOOOOOOOOL - Veghorst, 2:0!

58. minut - Auh, kakav šok za Ukrajince. Kada su svi očekivali faul Damfrisa nad Mikolenkom, Veghorst je pogodio mrežu i duplirao prednost Holanđana!

22:11

GOOOOOOOOOL - Vajnaldum, 1:0!

52. minut - Konačno su uspjeli Holanđani da pogode mrežu Bushana. Intervenisao je golman Ukrajine, izbio loptu na ivicu kaznenog prostora, ali njegovi saigrači nisu dobro pratili. Najbliži njoj je bio Vajnaldum koji je u punom trku nišanio gotovo prazan gol i pogodio za prednost domaćina!

22:02

Spremni?

Falilo nam je golova u prvom dijelu igre, ali se nadamo da će se to popraviti.

Igrači su ponovo na terenu, očekujemo nastavak meča za nekoliko minuta...

21:47

Još minut!

Samo 60 sekundi će trajati nadoknada u Amsterdamu.

21:43

Bushan!

41. minut - Kako brani ovaj čovjek danas... Sada je skinuo volej Vajnalduma, a to je već četvrta ili peta dobra intervencija koju je napravio u prvom dijelu meča. Impresivno. Zbog njega je Ukrajina rezultatski i dalje u meču.

Pokušao je nakon tog voleja i Damfris, ali neprecizno...

21:32

Ponovo Jarmolenko!

30. minut - Ovog puta je šutirao Ukrajinac, ali je to otišlo samo u ruke iskusnog Martina Stekelenburga.

21:29

Bushan!

27. minut - Još jedna, treća po redu, odlična odbrana golmana Ukrajine. Ovog puta je Veghorst pokušao da se ušeta u peterac, ali je čuvar mreže pravovremeno reagovao, bacio mu se u noge i odnio loptu!

21:23

Jarmolenko!

22. minut - Trebalo je da pokuša sa šutem krilni fudbaler Ukrajine. Ovako, nakon driblinga, neodlučnosti i povratne lopte saigračima upropastio je jedan dobar kontranapad.

21:14

Izmjena!

13. minut - Povreda u reprezentaciji Ukrajine i Ševčenko će morati da mijenja. Na teren će sada Marlos, naturalizovani Brazil koji godinama nosi dres Šahjtora, a izlazi povrijeđeni Zubkov.

21:06

DAMFRIS!

5. minut - Kakva akcija Holandije!

Vajnaldum je pronašao Damfrisa, ali golman Ukrajine uspjeva da interveniše i loptu pošalje u korner.

21:05

21:01

Počelo je!

1. minut - Utakmica Holandije i Ukrajine je počela, a mi se nadamo dobrom fudbalu!

20:57

Holandija!

Ponovo ćemo Holanđane gledati u formaciji 5-3-2, koja se ne sviđa tamošnjoj javnosti. Zbog gafova koje je Frank de Bur imao pred turnir, mnogi navijači rperezentacije nemaju povjerenja u nacionalni tim, što je rezultiralo nadimkom ''najgori trener na svijetu''.

Kritikam se pridružio i njegov brat Ronald!

20:05

Sastavi!

Reprezentacija Holandije:

Stekelenburg - Damfris, Timber, De Vrij, Blind, Van Anholt - De Ron, Vajnaldum, De Jong - Depaj, Verghorst

Reprezentacija Ukrajine:

Bushan - Karavaev, Zabarnji, Matvienko, Mikolenko - Zinčenko - Jarmolenko, Sidorčuk, Malinovski, Zubkov - Jaremčuk

19:58

Dobro veče!

U udarnom televizijskom terminu trećeg dana Evropskog prvenstva u fudbalu snage će odmjeriti Holandija i Ukrajina.

Iako možda Holanđani zvuče ''fudbalskije'', teško je reći da li su oni favoriti na ovom susretu. Predvodi ih DE Bur, koji nema sjajnu trenersku karijeru, dok na klupi Ukrajinaca već godinama sedi Andrej Ševčenko, koji je fantastično sklopio kockice.

Meč pratimo od 21:00, a vi ostanite uz MONDO tekstualni prenos.

UKRATKO

  • Englezi su bili bolji od Hrvatske (1:0)
  • Austrija je nadigrala Severnu Makedoniju (3:1)
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije