• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Danska izgubila meč za Eriksena: Oporavljeni De Brujne pokazao magiju i napravio preokret!
 Danska izgubila meč za Eriksena: Oporavljeni De Brujne pokazao magiju i napravio preokret!

Danska izgubila meč za Eriksena: Oporavljeni De Brujne pokazao magiju i napravio preokret!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Danci nisu uspjeli da osvoje ni bod na meču koji im je bio veoma bitan.

 Danska izgubila meč za Eriksena: Oporavljeni De Brujne pokazao magiju i napravio preokret! Izvor: Tanjug/AP/Stuart Franklin

Prednost od drugog minuta meča kada je Jusuf Poulsen iskoristio grešku defanzivaca Belgije i poseban motiv da igraju za druga koji ih gleda iz bolnice nisu bili dovoljni. Nije im prijala ni pauza iz 10. minuta susreta kada je cijeli stadion aplaudirao Kristijanu Eriksenu, momku koji taj dres nosi na dresu u nacionalnom timu.

Danska je poražena od Belgije i sada je na pragu ispadanja sa Evropskog prvenstva! Belgijanci su na krilima Kevina de Brujnea stigli do velikog preokreta u drugom dijelu, pošto je najbolji igrač Mančester sitija u kratkom roku, za samo 25 minuta na terenu asistirao i postigao gol!

Danska - Belgija 1:2 (1:0)

Spektakularan meč u Kopenhagenu bio je prekinut na inicijativu Belgijanaca, posebno Lukakua koji je u Interu klupski saigrač Kristijana Eriksena. On je na konferenciji za medije najavio da će se fudbaleri priključiti aplauzima navijača, a danas su podršku Kristijanu pružili svi na stadionu!

Prije tog prekida je Danska vodila! Poulsen je iskoristio šansu koja mu se ukazala, a Danci su propustili još nekoliko sjajnih prilika. Prvih pola sata bili su potpuno u njihovom znaku, a prosto je nevjerovatno da u tom periodu nisu postigli još neki pogodak.

Kada je Belgija već izdržala do poluvremena - moralo je nešto da se promijeni. Martinez je na teren poslao Kevina de Brujnea i promijenio sve! Prvo magična asistencija za Torgana Azara, a onda i gol nakon lijepe akcije, za preorket, drugu pobjedu na turniru i prolaz u nokaut fazu takmičenja!

19:56

Kraj!

Reprezentacija Belgije je savladala Dansku u drugom kolu grupne faze Evropskog prvenstva - 2:1!

19:54

Nema gola!

94. minut - Kasper Šmajhel je otišao na skok u protivnički kazneni prostor, a Belgijanci nisu uspeli da postignu gol iz kontre. Pokušaj sa gotovo polovine terena je izbačen u korner pre nego što je stigao do peterca...

19:46

Prečka!

87. minut - Pogađa okvir gola Brajtvajt. Njegov pokušao glavom je savladao Kurtou, ali je završio na prečki...

19:43

Brajtvajt!

84. minut - Malo je falilo fudbaleru Barselone da dotakne loptu i skrene je u gol Belgijanaca. Ipak, ostaje 2:1 za tim Belgije, a Danci moraju da iskoriste finiš meča kako bi stigli do izjednačenja.

19:30

GOOOOOOOOL - Kevin de Brujne, 1:2!

71. minut - Kakva majstor! De Brujne je ostao zaboravljen na levoj strani napada Belgije, lopta je stigla do njega, a on snažni i veoma precizno gađao po zemlji u bliži ugao.

19:25

Lepo je videti te, Kevine!

Izvor: Tanjug/POOL Reuters/Hannah McKay

19:14

GOOOOOOOOOOOL - Torgan Azar, 1:1!

55. minut - Greška Janika Vestegora, ali kakve majsotrije Lukakua i De Brujnea...

Romelu je probio po boku i ubacio loptu u kazneni prostor, a Kevin fintom izbacio iz igre sve defanzivce. Njegov pas na peterac dočekao je mlađi brat Azar, koji je sa nekoliko metara pogodio praznu mrežu i doneo izjednačenje.

Izvor: Tanjug/(AP Photo/Martin Meissner, Pool

19:04

Nastavljamo!

46. minut - susret je nastavljen. Belgijanci moraju mnogo bolje u drugom delu...

19:04

Izmena!

Na poluvremenu je Roberto Martinez napravio jednu promenu. U igri je Kevin de Brujne, koji se oporavio od povrede, a van terena je Dris Mertens.

18:48

Poluvreme!

To bi bilo to za prvih 46 minuta fudbala. Poulsen je već u drugom minutu zatresao mrežu, Danska je nastavila da igra sjajan fudbal, a Belgijanci su potpuno razočarali u ovom delu igre.

Meč je prekinut u 10. minutu, kako bi ceo stadion, računajući tu navijače, fudbalere, sudije i sve ostale aplaudirao Kristijanu Eriksenu.

18:37

Cela Danska je uz tebe Kristijane!

Tako je glasila poruka koju su na transparentu ispisali danski navijači:

Izvor: Tanjug/Wolfgang Rattay, Pool via AP

18:35

Damsgard!

35. minut - Kakva je ovo šansa bila za mladog napadača. Fudbaler Sampdorije je probao sa ivice kaznenog prostora, ali njegov šut odlazi tik pored stative!

18:28

Opada tempo...

26. minut - Ubitačan tempo koji je Danska uspostavila na početku meča sada je nešto slabiji, nakon što su se silno ispromašivali ispred gola Tiba Kurtoe. Nije prošlo ni pola sata fudbala, a Danska je već sedam puta šutirala ka golu Belgije!

18:16

18:13

Dogodilo se!

11. minut - Stali su igrači oba tima, kao što je i najavljeno. Aplaudirao je ceo stadion, sve zbog Kristijana Eriksena! 

18:07

Prete Danci!

6. minut - Prvo Joakim Mele, pa Danijel Vas pokušavaju da postignu gol i dupliraju prednost Danske. Tibo Kurtoa je kod njihovih udaraca bio uspešniji nego kada ga je Jusuf Poulsen savladao u drugom minutu.

18:03

GOOOOOOOOOOL - Poulsen, 1:0!

2. minut - Kakav šok za Belgijance. Već u drugom minutu je Danska iskoristila veliku grešku Džejsona Denajera i preko Jusufa Poulsena stigla do prednosti. 

18:01

Meč je počeo!

1. minut - Pratimo vrlo važan susret za reprezentacije Belgije i Danske!

17:30

Sastavi!

Reprezentacija Danske:

Šmajhel - Kristensen, Kjer, Vestergard, Maele - Vas, Hojbjerg, Dilejni - Poulsen, Damsgard, Brajtvajt

Reprezentacija Belgije:

Kurtoa - Aldervireld, Denajer, Vertongen - Menije, Tjelemans, Dendonker, T. Azar - Mertens, Karasko - Lukaku

17:23

Dobar dan!

Današnji program na Evropskom prvenstvu otvorile su Ukrajina i Severna Makedonija, a drugi meč dana igraju dva tima koji su pripremili sjajan gest.

Belgijanci i Danci će u 10. minutu prekinuti utakmicu kako bi pružili podršku Kristijanu Eriksenu, koji je u prvom kolu turnira na terenu doživeo srčani udar.

UKRATKO

  • Danci su poraženi u prvom kolu od Finske
  • Belgija je lako savladala Rusiju!
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije