• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dušan nije odbranio titulu: Postigao 24 gola ove sezone u Seriji A, ali najbolji mladi igrač dolazi iz drugog kluba!

Autor Dragan Šutvić

Dušan Vlahović je proglašen za najboljeg mladog igrača italijanskog prvenstva za sezonu 2020-2021 u kojoj je briljirao, ali sada nije odbranio titulu.

 vlahović nije najbolji mladi igrač serije a  Izvor: Profimedia

Dušan Vlahović nije odbranio titulu najboljeg mladog igrača Serije A - ove godine završila je u rukama napadača Napolija Viktora Osimena.

Ljubitelji fudbala na Apeninima, ali i u Srbiji, očekivali su da ova nagrada ponovo pripadne reprezentativcu Srbije Dušanu Vlahoviću, koji je protekle zime Firencu zamijenio Torinom i ljubičasti dres Fiorentine zamijenio za Juventusov crno-bijeli.

Možda će vas zanimati

Srbin je na 35 mečeva ove sezone u Seriji A u dresu dva kluba (21 za Fiorentinu i 14 za Juventus) postigao čak 24 gola i pet puta asistirao saigračima za pogodak, ali to nije bilo dovoljno da dobije priznanje koje je završilo u rukama nigerijskog napadača, koji je odradio drugu sezonu u dresu kluba sa "Maradone".

Prošle sezone je Vlahović u dresu Fiorentine na 37 prvenstvenih utakmica postigao 21 gol, zahvaljujući čemu je bio četvrti najbolji strijelac.

Osimen je u drugoj takmičarskoj godini u Napoliju postigao 14 golova u Seriji A, a vjerovatno bi zabilježio i bolji učinak da nije bilo teške povrede (lom nosne kosti, op.a.) u novembru.

U derbiju sa Interom, Osimen se sudario sa defanzivcem nerazura Milanom Škrinijarom i doživio tešku povredu koja ga je odvojila od terena do kraja januara, a zaštitnu masku na licu nosi i dalje.

Inače, za najboljeg napadača Serije A proglašen je Ćiro Imobile (Lacio), najbolji golman je Majk Manjan (Milan), najbolji vezni fudbaler je Marcelo Brozović (Inter), dok je nagradu za najboljeg defanzivca dobio Glejson Bremer (Torino).

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC