• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kraj karijere legendarnog Makedonca: Prvo postao selektor, pa prestao da igra - u penziju sa 50 trofeja!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Najbolji rukometaš kojeg je Sjeverna Makedonija ikada imala objavio je kraj karijere, nekoliko mjeseci nakon što je postao selektor svoje zemlje.

 Kiril Lazarov u penziji Izvor: Profimedia

Kraj! Čuveni Kiril Lazarov (42) objavio je da odlazi u penziju! Legendarni makedonski rukometaš i jedan od najboljih igrača u istoriji ovog sporta postaje penzioner, nakon što je u četiri decenije dominirao terenom...

Odluku je donio nakon završetka sezone u Francuskoj, a tekstom na društvenim mrežama potvrdio je da prestaje sa profesionalnim igranjem rukometa.

Možda će vas zanimati

"Odlazim ponosno dignute glave. Igrao sam za klubove-institucije! Klubovi, gradovi i zemlje u kojima sam proveo više od pet godina pokazuju obostrano povjerenje koje sam stekao sa ljudima sa kojima sam radio", naveo je Kiril.

Pogledajte neke od detalja iz njegove karijere:

Rukometna istorija pamtiće ga kao rekordera po broju golova na jednom Svjetskom prvenstu, na jednom Evropskom prvenstvu i u istoriji Lige šampiona, gdje je jedini sa više od 1.300 pogodaka.

On se kratko osvrnuo i na epizodu u dresu reprezentacije, za koju je igrao preko 200 puta i postigao blizu 1.500 golova!

"Čak i da nekada nisam ispunio očekivanja, 25 godina i 13 velikih takmičenja sa malom zemljom koja je uvijek bila autsajder sa velikom vjerom da David može protiv Golijata, igrajući i u petoj deceniji za nacionalni tim, daje mi za pravo da svakoga pogledam u oči", napisao je Lazarov.

Kiril Lazarov je počeo da igra za lokalni tim Ovče Polje sa 13 godina, igrao je i za Borec iz Velesa, a kasnije potpisao je profesionalni ugovor sa Pelisterom iz Bitolja. Karijera ga je kasnije vodila u Hrvatsku, Mađarsku, Katar, Španiju i Francusku.

Iz redova ekipe Nanta odlazi u penziju, nakon što je u tom timu proveo posljednjih pet godina karijere.

U igračkim danima Kiril Lazarov je osvojio 15 nacionalnih titula i isto toliko kupova, dok je sa Barselonom bio i prvak Evrope. Pored toga, osvojio je i brojne druge trofeje, uglavnom igrajući u španskim klubovima.

Od 1999. godine nastupao je za reprezentaciju Sjeverne Makedonije, a od 2021. godine i selektor nacionalnog tima.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC