• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pojačanja ubijedila Stankovića: Zvezda izgubila u Rusiji, ali je spremna za sezonu!

Autor Dragan Šutvić

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su rezultatom 2:1 od Zenita u posljednjem pripremnom meču ovog ljeta.

 zenit crvena zvezda  Izvor: Youtube/FK Crvena zvezda/printscreen

Posljednji pripremni meč ovog ljeta fudbaleri Crvene zvezde odigrali su u Sočiju, protiv ekipe Zenita iz Sankt Peterburga. Bilo je to prvo gostovanje nekog stranog kluba u Rusiji od kako je počeo rat u Ukrajini, pa su meč pratile i sjajne koreografije domaćih navijača.

Možda će vas zanimati

Rezultat nije bio u prvom planu na ovom meču - što pokazuje i Zvezdina startna postava, a crveno-bijeli su ostavili odličan utisak u Sočiju. Na kraju su poraženi od "domaćin" (2:1), uz odličnu igru u prvom dijelu meča i sjajan gol u nastavku nakon kombinacije Ivanić-Katai.

Zvezda je bolje počela meč na stadionu Fišt koji je prije četiri godine bio domaćin Mundijala, a šanse da donesu prednost gostima promašili su Pavkov i Mustafa. Posebno se isticao Ibrahim Mustafa koji je odigrao sjajno u prvom dijelu meča, ali iz nekoliko izglednih prilika nije uspeo da zatrese mrežu.

I pored toga, utisak je bio dobar. Malo su ga pokvarili golovi primljeni u 53. i 74. minutu kada su Mostovoj i Kasijera savladali Borjana, a Zvezda odigrala najslabijih dvadesetak minuta ovog susreta. Ipak, uspjela je da se vrati u igru i nakon toga. Izmjene, odnosno ulazak igrača poput Ivanića, Kataija i Rodića, donijeli su Zvezdi bolji ritam i gol za koji će se kasnije ispostaviti da je bio samo počasni.

Sada je za crveno-bijele završen pripremni period, a narednog vikenda počinje Superliga. Sezona pred nama biće specifična jer će Zvezda ovog ljeta igrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a učešće u tom takmičenju za sezonu 2023/24 mogla bi da obezbijedi i osvajanjem šeste uzastopne titule u Srbiji.

Tok susreta:

KRAJ - Crvena zvezda je izgubila od Zenita (2:1) u Sočiju!

84. minut - IZMJENA! Mladi Nikola Stanković je ušao umesto Kangve.

80. minut - GOOOL, Katai! Postigao je pogodak Aleksandar Katai, ali je majstorija Mirka Ivanića prethodila ovom golu. Zvezda smanjuje zaostatak i u finišu će pokušati da izbjegne poraz.

Jedini pogodak crveno-belih u Rusiji.
Izvor: YouTube/Arena sport TV

74. minut - GOOOL, Kasijera! Fudbaler koji se tokom ljeta dovodio u vezu sa Crvenom zvezdom nakon samo nekoliko minuta na terenu postiže gol za Zenit. veliko pojačanje tima iz Sankt Peterburga lako je matiralo Milana Borjana.

Dupliranje prednosti ruskog tima.
Izvor: YouTube/Arena sport TV

74. minut - IZMJENA! Veljko Nikolić je u igri umjesto Srnića.

71. minut - Uspjela je Crvena zvezda da uspostavi ravnotežu na terenu, a Mirko Ivanić je napravio nekoliko sjajnih poteza od ulaska u igru. Ipak, gola za izjednačenje još nema.

64. minut - IZMJENE! Na terenu su sada Aleksandar Katai i El Fardu Ben, a iz igre su izašli Pavkov i Mustafa.

55. minut - IZMJENE! Milan Rodić je na terenu umjesto Pičinija, što znači da će Gobeljić na desni bok u nastavku meča. U igri je i Mirko Ivanić koji je zamijenio Bukarija.

53. minut - GOOOL, Mostovoj! Bolje je Zenit počeo drugi dio meča, a treću priliku u kratkom intervalu mladi Mostovoj pretvorio je u pogodak. On je iskoristio još jednu slabiju intervenciju Pičinija, šutnuo pored njega i uz pomoć stative matirao Borjana.

Prvi pogodak na meču u Sočiju.
Izvor: YouTube/Arena sport TV

47. minut - Napravio je problem Zvezdi Kristijano Pičini, koji je izgubio loptu na centru terena. Iako je igrač Zenita bio daleko od gola, on je odmah uputio udarac, ali nije pogodio okvir gola koji čuva Milan Borjan. Da jeste, bilo bi problema, jer je golman Zvezde bio u polju kada je njegov tim imao loptu.

46. minut - Nastavljen je meč Zenita i Crvene zvezde u Sočiju.

POLUVRIJEME! Nismo vidjeli golove u Sočiju, ali je ovo bilo vrlo kvalitetnih 45 minuta fudbala. Tri dobre prilike za Ibrahima Mustafu i možda najbolja šansa na meču za Milana Pavkova daju optimizam navijačima Zvezde pred posljednjih 45 minuta u pripremnom periodu.

45. minut - Nova prilika za Ibrahima Mustafu. Pritisak Zvezde na posljednju liniju Zenita urodi plodom, a lopta uvijek nekako završi u njegovim nogama. Još jednom je probao, ali nije pogodio...

40. minut - Zaprijetio je i Zenit. U istom minutu su fudbaleri ruskog tima imali dva kornera, ali nije bilo promjene rezultata u Sočiju.

28. minut - Sjajno je Pavkov odložio loptu na desnu stranu, Kristijano Pičini probio i centrirao, a Ibrahim Mustafa nije uspio da zahvati loptu na pravi način. Njegov pokušaj voleja otišao je pored gola.

23. minut - Odličan tempo meča! Iako smo na samom početku vidjeli nekoliko dobrih napada, utakmica se i u nastavku igra u dobrom ritmu. Stanković je izveo kombinovani tim na teren, ali crveno-bijeli ne djeluju podređeno u Sočiju.

12. minut - Okliznuo se defanzivac Zenita koji se predugo poigravao u kaznenom prostoru, pa je njegov pas završio tačno u nogama Ibrahima Mustafe. Zvezdino krilo je stvorilo priliku za udarac, ali je lopta otišla pored gola.

Ovako je bilo na početku meča.

5. minut - Bolji su crveno-bijeli u uvodnim minutima. Terensku inicijativu uspostavili su već u uvodnoj fazi susreta, a Milan Pavkov nije dobro zahvatio loptu nakon što ga je na petercu sjajno pronašao Ibrahim Mustafa.

1. minut - Meč je počeo, a prvi napad ima ekipa Zenita.

A ovako će igrati crveno-bijeli:

Ovako će Zenit početi meč protiv Zvezde:

Utakmica počinje u 19:00

Pogledajte kako je izgledao doček za Zvezdu u Sočiju.

Sastavi!

Zenit Sankt Peterburg: Odoevski, Santos, Alip, Čistjakov, Sutormin, Barios, Kaludinjo, Malkom, Bakaev, Mostovoi, Sergejev

Crvena zvezda: Borjan - Pičini, Eraković, Dragović, Gobeljić - Kangva, Srnić - Bukari, Kanga, Mustafa - Pavkov

Rezervisti Zvezde: Popović, Leković, Rodić, Stanković, Nikolić, Stanić, Ben, Katai, Ivanić, Lučić, Motika

Fudbaleri Zenita su na stadionu, ovako se Dejan Lovren prošetao po terenu.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC