• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali fantastičan meč u Ligi Evrope!

 Crvena zvezda Ferencvaroš Lige Evrope Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Crvena zvezda ubjedljivom igrom stiže do prve pobjede u grupnoj fazi Lige Evrope - u Beogradu savladan je Ferencvaroš (4:1). Veoma važan trijumf crveno-bijelih donijeli su dvostruki strijelac Gelor Kanga, Stefan Mitrović i Aleksandar Katai!

Centralni vezni iz Gabona "otvorio" je goste pogotkom sa bijele tačke u ranoj fazi meča, već u 27. minutu. Iskoristio je kazneni udarac koji je glavni arbitar dosudio nakon konsultacija sa VAR tehnologijom. Kolege iz VAR sobe zvale su ga zbog igranja rukom u kaznenom prostoru, a i on je išao da pogleda snimak. Dosudio je penal koji je Kanga silovitim udarcem pretvorio u gol.

Uslijedila je majstorija Stefana Mitrovića nakon sjajne asistencije Pešića sa lijevog boka, a novi seniorski reprezentativac Srbije bio je veoma priseban u kaznenom prostoru. Okretom je pobegao čuvaru, a zatim rutinski savladao golmana gostiju za dupliranje prednost crveno-bijelih! Bio je to i rezultat poluvremena, a Zvezda nije spuštala gas u nastavku meča.

Prvo je Aleksandar Katai fantastičnim golom povisio prednost, a zatim je Kanga "reprizom Krasnodara" postigao posljednji gol crveno-bijelih na ovom meču. Finiš susreta Milojević je iskoristio da odmori nekoliko fudbalera, pa su tako "poštedu" dobili Sanogo i Dragović koji su imali žute kartone, ali i Aleksandar Katai se nakon nekoliko nedjelja lošije forme polako vraća u pravi ritam.

Naredni meč u Ligi Evrope Crvena zvezda igra narednog četvrtka, u Budimpešti. Protivnik će biti Ferencvaroš, a eventualna pobjeda omogućila bi Zvezdi da se na tabeli grupe izjednači po bodovima sa mađarskim timom.

20:40

KRAJ - 4:1!

Fantastična partija fudbalera Crvene zvezde vratila ih je u konkurenciju za neku od prve tri pozicije na tabeli. Veliki trijumf nad mađarskim timom pokazao je da Zvezda ima kvalitet, a eventualna pobeda naredne nedelje u Budimpešti potpuno bi izbrisala neuspehe u prve dve runde.

Crvena zvezda nakon pobede protiv Ferencvaroša može sama da odluči o evropskom proleću.

20:34

89. minut - Prečka!

Odlično je šutirao Rajan Mmae, ali je njegov udarac posle pogotka u okvir gola završio u autu.

20:25

80. minut - Poslednja izmena Zvezde!

Najbolji pojedinac na današnjem meču izlazi iz igre. Umesto Gelora Kange poslednjih desetak minuta igraće Ibrahim Mustafa. 

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

20:23

77. minut - Poslednja izmena gostiju!

Umesto Botke na terenu će u finišu susreta biti Lorand Paška.

20:21

NAJBOLJI POTEZ MEČA!

Pogledajte majstoriju Gelora Kange i gol koji je svakog navijača Crvene zvezde podsetio na Krasnodar!

Četvrti gol na meču grupne faze Lige Evrope.
Izvor: YouTube/Arena sport TV

20:18

72. minut - Dve izmene Zvezde!

Umesto Dragovića i Kataija na terenu su sada Veljko Nikolić i Nemanja Motika.

20:16

71. minut - Gol za Ferencvaroš!

Nije bila oprezna Crvena zvezda i gosti su to kaznili. Vingo se lepo ubacio u prazan prostor iza leđa Radovana Pankova, a Strahinja Eraković nije uspeo da pokrije Zaharijasena koji je smanjio rezultat na 4:1!

20:14

Treći gol Zvezde!

Pogledajte majstoriju Aleksandra Kataija iz 50. minuta večerašnjeg meča.

Treći gol na meču grupne faze Lige Evrope.
Izvor: YouTube/Arena sport TV

20:12

66. minut - Dve izmene Ferencvaroša!

Umesto Nguena i Lajdunija na terenu su Markinjos i Amer Gojak.

20:07

62. minut - Izmene!

Dvostruka izmena u redovima Crvene zvezde, umesto Sanoga i Mitrovića na terenu su Slavoljub Srnić i Radovan Pankov.

20:06

60. minut - KANGA!

Spektakularan pogodak Gelora Kange! Rekli bi neki da je identičan pogodak vezni fudbaler iz Gabona postigao protiv Krasnodara u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope pre šest sezona, ali ovaj je možda i lepši...

Crvena zvezda, uz dva gola Kange, ima 4:0 protiv Ferencvaroša!

20:03

57. minut - Izmene!

Ruski stručnjak Stanislav Čerčesov pravi dvostruku izmenu i pokušava da trgne svoj tim. Umesto Bolija i Bešića na terenu su Rajan Mmae i Balint Večej.

19:55

50. minut - KATAI!

Bomba Aleksandra Kataija! Imao je vremena da se namesti Zvezdin "Magiko" nakon što mu je Marko Gobeljić asistirao sa desnog boka, a zatim je ofanzivac crveno-belih uputio strašan udarac ka golu mađarskog tima. Srpski predstavnik u Ligi Evrope ima ubedljivu prednost - 3:0!

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

19:51

46. minut - NASTAVLJAMO!

Crvena zvezda ima prvi napad u drugom delu meča i još 45 minuta dele je od prve pobede u grupnoj fazi ove sezone.

19:45

Drugi gol Zvezde!

Crvena zvezda je do drugog pogotka protiv Ferencvaroša nakon dva majstorska poteza - prvo Aleksandra Pešića, a zatim i Stefana Mitrovića. Pogledajte tu akciju:

Drugi gol na meču trećeg kola grupne faze Lige Evrope.
Izvor: YouTube/Arena sport TV

19:36

POLUVREME - 2:0!

Odlična igra Crvene zvezde u trećem kolu grupne faze Lige Evrope i velika prednost na polovini meča. Gelor Kanga pogodio je sa bele tačke u 27. minutu, da bi Stefan Mitrović duplirao prednost srpskog šampiona u 35. minutu susreta!

19:28

Prvi gol Zvezde!

Pogledajte igranje rukom u kaznenom prostoru, reakciju sudije, a zatim i šut Gelora Kange sa 11 metara.

Prvi gol na meču 3. kola grupne faze Lige Evrope.
Izvor: YouTube/Arena sport TV

19:22

35. minut - MITROVIĆ!

Crvena zvezda duplira prednost protiv Ferencvaroša! Fantastičan potez na levom boku Aleksandra Pešića, a zatim pravo malo remek-delo Stefana Mitrovića u kaznenom prostoru.

Prvo je okrenuo Botku, a zatim fantastičnim udarcem povisio na 2:0!

19:21

34. minut - Dragović!

Velika prilika za sjajnog štopera Crvene zvezde. Bio je najviši u skoku, gađao je školski - u zemlju, ali je lopta odskočila preko prečke nakon Dragovićevog pokušaja.

19:13

27. minut - KANGA!

Gol Gelora Kange sa bele tačke. Njegov udarac bio je neodbranjiv za golmana gostujućeg tima, pa Crvena zvezda ima prednost u trećem kolu grupne faze Lige Evrope!

19:12

26. minut - VAR!

Glavni arbitar meča gleda snimak nakon kojeg će proceniti da li će biti korner ili penal za Crvenu zvezdu! Udarac glavom Mirka Ivanića na putu do gola izblokirao je Henri Vingo, američki desni bek u redovima mađarskog tima.

19:09

23. minut - Fantastičan tempo!

U ovim trenucima igra se otvoreno, pa se ekipe smenjuju u brzim napadima. Ipak, pravih šansi nema ni pred golom Ferencvaroša, ni pred golom Crvene zvezde. Za sada srpski šampion ima nešto veći posed lopte - 53:47!

19:04

17. minut - Pešić!

Dva puta u kratkom vremenskom roku mogao je Aleksandar Pešić da ugrozi gol gostiju. Centaršut Gobeljića sa desne strane nije uspeo da iskontroliše, a nakon dodavanja Ivanića sa leve strane napadač srpskog tima šutirao je pored gola.

18:58

Sjajna koreografija na severu!

Pogledajte šta su ovog puta navijači Crvene zvezde napravili na severnoj tribini, kao vid podrške svojim fudbalerima.

18:57

10. minut - Gobeljić!

Imao je dobru priliku da se namesti za udarac Marko Gobeljić, ali njegov šut levom nogom nije bio dovoljno snažan. Lopta je završila u rukama golmana gostujućeg tima.

18:51

Kako navijaju gosti...

Pogledajte kakvu podršku u Beogradu ima Ferencvaroš:

Pogledajte

00:34
Navijači Ferencvaroša pevaju, istok im aplaudira
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović

A tu je i snimak sa atletske staze:

Pogledajte

00:22
Navijaci Ferencvaros
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
18:46

1. minut - Meč je počeo!

Ferencvaroš je prvi krenuo sa centra terena! Ostanite uz MONDO i pratite tekstualni prenos meča u okviru grupne faze Lige Evrope.

18:40

Ovako je bilo ispred stadiona!

Navijači Crvene zvezde počeli su da pristižu na stadion i nekoliko sati pre početka utakmice. Pogledajte fotografije sa lica mesta:

18:35

Anketa!

Šta očekujete od Crvene zvezde u ovoj sezoni?

18:30

Očekivanja Milojevića!

Pred meč protiv mađarskog tima Miloš Milojević govorio je o procesima u klubu na koje može da utiče, ali i o ostavkama koje bi navijači mogli da traže zbog lošijih rezultata u Evropi!

Miloš Milojević
Izvor: YouTube/Crvena zvezda/Screenshot
18:25

Ferencvaroš u prvenstvu!

Pored dve pobede u grupnoj fazi Lige Evrope, Ferencvaroš ima odlične rezultate i u domaćem prvenstvu. Nakon sedam odigranih mečeva imaju šest pobeda i poraz - a on je stigao baš pre nekoliko dana. Na gostovanju Kečkemetu, drugoplasiranom timu na tabelu, "Fradi" je upisao prvi poraz u domaćem prvenstvu (2:0).

Standings provided by Sofascore

18:15

Srbi u Mađarskoj!

Ove sezone više od 15 srpskih fudbalera nosi dresove mađarskih klubova. Za Ujpešt igraju petorica srpskih igrača, dok dres Honveda nose njih četvorica. Među onima koji su u ove sezone u mađarskoj je i Marko Petković, desni bek koji je deo svoje karijere proveo i na stadionu "Rajko Mitić".

Izvor: MN PRESS
18:05

Srbi u Ferencvarošu!

Od stranaca koji su nosili dres ovog mađarskog tima najviše ima Srba! Čak 17 fudbalera iz naše zemlje obukli su zeleno-beli dres u nekom trenutku svoje karijere, a navijačima Crvene zvezde verovatno je najpoznatiji od njih Đorđe Tutorić. Pored njega, za Ferencvaroš igrali su Aleksandar Jović koji sada vodi U19 reprezentciju Srbije, Aleksandar Alempijević koji je bio dete Partizana i Dejan Georgijević koji je beležio nastupe i u seniorskoj konkurenciji za tim iz Humske.

17:55

Pogled na startnu postavu!

Još jednom, ovo je 11 igrača za koje se Miloš Milojević odlučio pred 3. kolo Lige Evrope.

17:40

Kadrovska rešenja u Zvezdi!

Zbog povrede zadobijene u Novom Sadu iskusni štoper Nemanja Milunović nije večeras u sastavu srpskgo tima. On propušta ovaj meč, pa njegovo mesto u startnoj postavi zauzima Strahinja Eraković kao štoper, dok će Marko Gobeljić biti na desnom beku.

Sa druge strane, promena je i u ofanzivi. Osman Bukari takođe ne može da nastupi protiv Ferencvaroša, pa je ispit karijere pred novim A reprezentativcem Srbije. Stefan Mitrović večeras ima priliku da privuče mnogo pažnje na sebe, ali mora da odigra mnogo bolje nego na dosadašnjim mečevima u dresu Crvene zvezde.

17:25

Rezervisti!

Crvena zvezda: Popović, Pankov, Motika, Mustafa, Nikolić, Ben, Srnić, Kulibali

Ferencvaroš: Bogdan, Mergl, Mersije, R. Mmae, Esiti, Gojak, Večej, Paška, Markinjos

17:20

SASTAVI!

Crvena zvezda: Borjan - Gobeljić, Eraković, Dragović, Rodić - Sanogo, Kanga - Mitrović, Katai, Ivanić - Pešić

Ferencvaroš: Dibuš - Vingo, Knoster, S. Mmae, Botka - Bešić, Lajduni - Traore, Zakarijasen, Tokmak Nguen - Boli

Izvor: MN PRESS
17:05

Sudije!

Na stadionu Rajko Mitić večeras će za pravdu biti zadužen sudijski tim iz Belgije.

  • Glavni sudija: Lorens Viser
  • Prvi pomoćnik: Rijen Vanizere
  • Drugi pomoćnik: Tibo Nijsen
  • Četvrti sudija: Kevin van Dam
  • VAR sudija: Bram van Driše
  • VAR asistent: Nejtan Verbumen
16:55

Očekivanja Mirka Ivanića!

Na konferenciji pred meč prptiv mađarskog tima govorio je i ofanzivac Mirko Ivanić, jedan od najbitnijih igrača Crvene zvezde.

Izvor: YouTube/Crvena zvezda/Screenshot
16:45
16:35

Upoznajte protivnika!

U redovima mađarskog predstavnika igraju čak četvorica fudbalera iz Bosne i Hercegovine!

Dres ovog tima u tekućoj sezoni nose defanzivci Eldar Ćivić i Adnan Kovačević, kao i vezni fudbaleri Muhamed Bešić i Amer Gojak. Pored toga, Ferencvaroš ima još nekoliko Balkanaca koje su za ovu sezonu poslali na pozajmice. Vezni fudbaler iz BiH Stjepan Lončar na pozajmici je u Kortrajku, hrvatski napadač Roko Baturina igra za Maribor, a nekadašnji član Crvene zvezde Željko Gavrić prosleđen je u Dunajsku Stredu kod Nikole Krstovića.

Takođe, Ferencvaroš u svojim redovima ima i mađarskog fudbalera Damira Redžića, kojem je otac poreklom iz Bosne i Hercegovine.

Izvor: MN PRESS
16:25

Ferencvaroš!

Mađarski tim je jedno od najvećih iznenađenja u dosadašnjem delu Lige Evrope. Nakon prva dva kola imaju šest osvojenih bodova, pošto su na svom terenu savladali Trabzon, a na gostovanju Monako. Da stvari budu još čudnije, do pobede nad timom iz Turske stigli su iako su od 16. minuta igrali sa igračem manje zbog crvenog kartona Eldara Ćivića.

16:15

Dolaze i Mađari!

Po informacijama sa granice, čak 25 autobusa sa mađarskim navijačima krenulo je ka Beogradu! To znači da će na stadionu Rajko Mitić i gostujući fudbaleri imati veoma dobru podršku.

16:05

Preostali mečevi!

Nakon večerašnjeg okršaja Crvene zvezde i Ferencvaroša, srpski šampion će odigrati još tri meča u grupnoj fazi Lige Evrope. Ovo su susreti koji slede:

  • 13. oktobar, Ferencvaroš - Crvena zvezda
  • 27. oktobar, Crvena zvezda - Trabzon
  • 03. novembar, Monako - Crvena zvezda
15:55

Drugi meč u grupi!

Drugi meč u grupnoj fazi Lige Evrope Crvena zvezda odigrala je an gostovanju Trabzonu. Crveno-beli poraženi si i u Turskoj, gde je domaći tim do prednosti stigao golovima Mareka Hamšika i Trezegea. Zvezda je finiš meča igrala sa igračem manje zbog isključenja Kangve, a utešni pogodak za srpskog šampiona postigao je Veljko Nikolić. Pogledajte detalje sa tog meča:

Drugo kolo grupne faze Lige Evrope.
Izvor: YouTube/Arena sport TV
15:45

Prvi meč u grupi!

Crvena zvezda je prvi meč u grupnoj fazi Lige Evrope ove sezone odigrala protiv Monaka i na svom terenu je doživela poraz. "Krivac" za gol bio je Slavoljub Srnić koji je napravio penal, a Bril Embolo je u 74. minutu sa bele tačke postigao jedini pogodak. Pogledajte detalje sa tog meča:

Prvo kolo grupne faze u Ligi Evrope.
Izvor: YouTube/Arena sport TV
15:35

Sećanje na 1975!

Crvena zvezda će večeras odigrati meč u trećeg kolu grupne faze Lige Evrope, a isti timovi već su bili akteri jednog od najčuvenijih mečeva na ovim prostorima! Tada je na stadionu Zvezde čak 110.000 gledalaca pratilo susret Kupa pobednika kupova, u kojem je mađarski tim remijem "odbranio" pobedu iz prvog meča i obezbedio plasman u narednu rundu.

Ovog meča su se za zvanične kanalze Crvene zvezde prisetili njegovi akteri, kultni fudbaler Dušan Savić i Vladimir Petrović Pižon. Pogledajte kako je to izgledalo:

Crvena zvezda i Ferencvaroš igrali pred 110.000 navijača.
Izvor: YouTube/Crvena zvezda
15:25

Očekivani sastav!

Veruje se da će Miloš Milojević na megdan Ferencvarošu postati najofanzivniji tim koji trenutno ima na raspolaganju, ali... Taktiku pred meč koji Zvezda mora da pobedi mogla bi da pokvari povreda Osmana Bukarija. Krilni fudbaler iz Gane pod znakom je pitanja za večerašnji meč!

15:15

Tabela!

Ovakvo je trenutno stanje u Zvezdinoj grupi Lige Evrope:

Izvor: SofaScore/printscreen
15:05

Dobar dan!

Fudbaleri Crvene zvezde nalaze se u ubitačnom ritmu utakmica, a takav slučaj biće sve do Svetskog prvenstva koje se u novembru počinje u Kataru. Treći od čak 15 mečeva koje će Zvezda odigrati za 45 dana veoma je bitan za evropske snove crveno-belih. Zvezda nakon dva poraza u grupnoj fazi Lige Evrope mora da savlada Ferencvaroš na svom terenu, a taj meč (18:45) u tekstualnom prenosu možete pratiti uz MONDO.

UKRATKO

  • Crvena zvezda - Ferencvaroš 4:1
  • 3. kolo grupne faze
  • Zvezda ima dva poraza
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije