• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Keln Partizan 0:1 Konferencijska liga

Kakav rezultat za ekipu Gordana Petrića - savladan je Keln na teškom gostovanju u žestokoj i teškoj utakmici. Prva pobjeda za Partizan u grupnoj fazi Konferencijske lige ove sezone!

 Keln Partizan 0:1 Konferencijska liga Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Fudbaleri Partizana napravili su veliko izenađenje u Konferencijskog ligi i slavli protiv ekipe Kolna sa 1:0.

Trenutak odluke dogodio se već u devetoj minuti. Svetozar Marković je pobjegao odbrani domaće ekipe i pogodio za, ispostaviće se, konačnih 0:1.

Nakon toga serija šansi domaćina. Tri minute nakon gola Adamjanov je šut blokiran, a u 23. minuti isti igrač glavom pogađa prečku.

Nastavak donosi još veću ofanzivu Kolna. Ipak, sve je to bilo bezidejno tako da je Partizan ostvario prvu pobjedu u Evropi ove sezone i preuzeo vrh.

Potencijalni bh. reprezentativac Denis Huseinbašić kod Kelna igrao je do 63. minute, dok 18-godišnji Rijad Smajić nije ulazio u igru. Siniša Saničanin je takođe proveo cijeli meč na klupi. 

Naredni meč ova dva tima igraće se već za sedam dana u Beogradu u okviru četvrtog kola ovog takmičenja.

Više detalja klikom na "RAZBOJ DOGAĐAJA"

22:54

KRAJ UTAKMICE! KELN - PARTIZAN 0:1!

Završeno je! Partizan je uspeo da napravi podvig i savlada Keln u gostima i tako zasedne na prvo mesto u svojoj grupi Konferencijske lige. Svetozar Marković je bio strelac gola vrednog pobede nad "jarčevima"!

Uskoro opširnije...

Izvor: RTS / Printscreen

22:48

NEVEROVATNA ŠANSA PATRIKA ANDRADEA!

U 90. minutu je imao jedan na jedan sa golmanom, ali je slabo šutirao pravo u golmana Kelna. Ovo je mogla da bude završena utakmica!

Još SEDAM minuta nadoknade!

22:44

88' - TREĆA IZMENA U PARTIZANU

Zlatan Šehović ulazi u igru u završnim minutima utakmice i igraće umesto Slobodana Uroševića.

22:38

81' - ADAMJAN PRETI

Iz okreta je uspeo da se reši Svete Markovića, ali traljavo šutira i uspeva Popović da uhvati tu loptu bez previše muka. Ipak, crno-beli moraju da ostanu fokusirani...

22:35

77' - SREĆA ZA PARTIZAN!

Jonas Hektor je pripretio, a Aleksandar Popović uspeva da odbrani udarac nemačkog reprezentativca. Ali do toga je došlo nakon što je Andrade driblao na oko 30 metara od gola i izgubio loptu, pa je ovo na kraju ipak dobro prošlo po crno-bele.

22:32

76' - DRUGA IZMENA U PARTIZANU

Mora malo da menja Gordan Petrić. Andrija Pavlović izlazi iz igre, a na terenu do kraja meča biće Aleksandar Lutovac. Očekivano, crno-beli sada ne moraju da igraju sa dva špica...

22:24

67' - PRVA IZMENA U PARTIZANU

Kvinsi Menig je pružio dobru partiju, ali više ne može da nastavi zbog povrede. Patrik Andrade je na terenu.

22:20

64' - I PAVLOVIĆ U VELIKOJ ŠANSI!

Centrirao je Menig sa leve strane, Andrija Pavlović se lepo snašao u prijemu, šutirao je snažno levom nogom, ali neverovatno je kako se Švebe razbranio i sada "skida" još jedan vrlo opasan udarac Partizanovim igračima. Neverovatno...

22:18

62' - KAKVA ŠANSA ZA MENIGA!

Maestralno se našao Menig, izborio se sa dvojicom igrača, potom je jednog od njih "zalomio" i stvorio sebi prostor na jaču desnu nogu. Gađao je u dalji ugao gola Kelna, ali Švebe uspeva da lepom paradom to odbrani! Uh, kako je ovo lako moglo da bude 0:2...

Izvor: MN PRESS

22:17

61' - IGRAČI PARTIZANA TRAŽE PENAL!

Ništa od toga jer nema ovde VAR tehnologije, pa neće sudije moći da gledaju ovu situaciju. Natho je dobro centrirao, još jednom na ovom meču, neko je tamo izbio loptu od igrača Kelna, a crno-beli odmah traže penal. Ipak, sudija samo odmahuje rukom.

22:16

Najbolja šansa Kelna u drugom poluvremenu, iz prijema je Ondrej Duda uspeo da se reši jednog od svojih čuvara, ali njegov udarac iskosa sa oko 10 metara odlazi pored Popovićevog gola.

22:08

52' - OPASAN START KELNA

Još uvek nisu imali neku od onih najboljih šansi u drugom poluvremenu, ali su agresivno izašli iz svlačionice. Sve više pritiskaju Partizan, Kajnc po levoj strani uspeva da pravi probleme, ali crno-beli se još uvek drže.

22:02

POČELO JE DRUGO POLUVREME

Nastavljen je meč, nema promena u sastavima dva tima.

21:48

KRAJ PRVOG POLUVREMENA - 1:0 ZA PARTIZAN!

Odličan rezultat Partizana i možemo reći čak i odlična igra uprkos tome što je Keln imao inicijativu, napadao i pokušavao da što više pritisne crno-bele. Videli smo disciplinovan i borben Partizan, sa dosta trčanja, a čak i posle datog gola su stvorili najbolju šansu na meču, kada je Švebe nekako uspeo da zaustavi udarac Uroševića.

21:43

41' - STATIVA PARTIZANA!

Kakva šansa za Partizan niotkuda! Dijabate je prošao, lopta je posle stigla do Uroševića, ovaj je odlično šutirao sa oko 10 metara iskosa, ali Švebe uspeva da nekako rukom odbije udarac iz blizine, a lopta se nakon toga odbija od stative i u korner!

Slobodan Urošević
Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Posle kornera, Vujačić glavom šutira preko gola nakon što je bio najviši u skoku.

21:40

OVAKO JE PARTIZAN POVEO 1:0

Prvi gol na meču grupne faze Konferencijske lige.
Izvor: YouTube/Arena sport TV

21:33

31' - POPOVIĆ SPASAVA PARTIZAN

Centaršut sa leve strane na drugu stativu, Dic je bio usamljen, previše prostora oko njega, bio je zaboravljen... Ali njegov udarac glavom ide pravo u Popovića. Ovo je bilo jako, jako opasno!

21:30

29' - NOVI POKUŠAJ IGRAČA KELNA

Dic i Kajnc su kombinovali, a ovaj drugi na kraju pokušava da ugrozi Partizan udarcem sa distance, ali slabašnoj e to - lako brani Popović.

21:25

23' - PREČKA KELNA!

Šindler je centrirao sa desne strane, a Adamjan odlično šutirao glavom. Lopta je bila visoka, padala je iz visa i tu Popović ništa nije mogao, ali je Partizan imao sreće da ona pada na gornji deo prečke i odlazi u gol-aut.

21:22

20' - PARTIZAN MALO DEFANZIVNIJI

Logično, rano vođstvo na teškom gostovanju dovelo je i do toga da Keln ima više lopte u nogama, a crno-beli pokušavaju da to sačuvaju.

Huseinbašić je pokušao jednim nepreciznim udarcem sa ivice šesnaesterca. Nije bilo tako opasno, ali je problem što su igrači Partizana prelako dozvolili "jarčevima" da stignu do njihovog šesnaesterca.

21:15

13' - OPASNO ZA CRNO-BELE POSLE KORNERA!

Nije ovo bila dobra reakcija golmana Popovića, zakasnio je sa "boksovanjem", ali posle gužve na drugoj stativi, neko tamo uspeva da izbije loptu u blizini gol-linije. Ipak, čuje se i sudija koji svira faul nad Rikardom Gomešom.

21:10

9' - GOOOOL, PARTIZAN VODI 1:0!

Sjajan start, crno-beli vode posle gola Svetozara Markovića! Kakav fenomenalan početak utakmice za Beograđane. Natho je izdaleka centrirao iz slobodnog udarca, skroz kraj aut linije, ali je odlično pogodio - lopta u srce šesnaesterca, gde je Marković najviši u skoku!

Izvor: RTS / Printscreen

21:07

5' - SPORIJI POČETAK ODGOVARA PARTIZANU

Ništa bitno nismo do sada videli i to je odlično za crno-bele. Kad se setimo da su protiv Slovacka primili dva gola u prvih 20 minuta, a protiv Nice kapitulirali već posle 90 sekundi, onda je i dobro što nema prilika do sada.

21:01

POČELA JE UTAKMICA

Krenuli smo u Kelnu!

20:50

OVO JE TABELA U GRUPI D

Nica je ranije danas pobedila Slovacko 1:0, pa sada ovako izgleda tabela pred meč Partizana u Kelnu:

Izvor: sofascore.com

19:38

OVO JE SASTAV PARTIZANA!

Gordan Petrić je odlučio da promeni formaciju - Partizan večeras u Nemačkoj napada sa dva špica, u formaciji 4-4-2! Uz njih, tu su još dva ofanzivna igrača u Dijabateu i Menigu, dok će inače ofanzivni Natho večeras biti u ulozi centralnog veziste.

PARTIZAN: Popović - Filipović, Vujačić, Marković, Urošević - Dijabate, Natho, Traore, Menig - Pavlović, Rikardo.

Petrić je očito rešio da odgovori Kelnu sa 4-4-2, imajući u vidu da će i "jarčevi" igrati u istom sistemu. Evo njihovog tima.

KELN: Švebe - Šindler, Kilijan, Soldo, Pedersen - Huseinbašić, Duda, Martel, Kajnc - Dic, Adamjan.

18:40

POSETA CRNO-BELIMA U KELNU

18:00

Dobro došli u MONDO Live

Budite i večeras uz MONDO i pratite uživo tekstualni prenos meča 3. kola grupne faze Konferencijske lige između Kelna i Partizana.

Utakmica počinje u 21.00 časova.

UKRATKO

  • KELN - PARTIZAN 0:1
  • Partizan pobjedom preuzeo vrh tabele
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije