• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Premijer liga BiH, ipak, sa 17 klubova?

Autor mondo.ba

Rukometni savezi Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske u Doboju će najvjerovatnije pronaći kompromis po kojem će Premijer ligu BiH naredne sezone činiti 17 klubova.

 RUKOMET: RS FBiH i RS RS blizu dogovora o PL BiH Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

"Nezavisne novine" pišu u srijedu da će elitni rang bh. rukometa igrati pobjednici dvije lige u Federaciji, Sloboda i Iskra, dok bi Slavija iz Istočnog Sarajeva, koja je prošle sezone završila na mjestu koje vodi u niži rang, sačuvala status premijerigaša.

Sjednici Upravnog odbora RS BiH u utorak u Mostaru je prekinuta jer nije postignut dogovor o broju učesnika. Iako je na početku sastanka usvojen zapisnik sa prethodne sjednice održane u Bugojnu da se prihvati liga sa 15 ili 17 klubova, nije došlo do glasanja, jer predstavnici FBiH nisu prihvatili da se liga popunjava po principu 1+1. Stav iz Federacije je da njihova dva kluba uđu u Premijer ligu BiH za rukometaše, a jedan iz RS, što RS RS ne prihvata.

Zato će u Doboju 20. avgusta, za kad je zakazan nastavak sjednice, morati da padne dogovor za popunjavanje Premijer lige BiH, kako se ne bi više dolazilo u ovakve situacije.

Prema saznanjima banjalučkog lista, jedan od prijedloga biće da naredne sezone iz lige ispadaju tri kluba, dok bi se u ligu ulazilo po principu jedan klub iz RS i jedan iz Federacije kako bi se ubuduće smanjio broj klubova u Premijer ligi BiH.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Prvi čovjek Rukometnog saveza BiH Marinko Umičević istakao je za "Nezavisne novine" da je problem nastao zbog RS Herceg Bosne.

"Moram istaći da je problem u FBiH koju čini i Rukometni savez Herceg Bosne i da smo mi svi taoci politike tog saveza. RS Herceg Bosne ima šest klubova od više od 30 u FBiH, a u RS je pedesetak, ali prave velike probleme i zbog toga imamo situaciju koju imamo", rekao je Umičević.

Na pitanje šta će se desiti ako na nastavku sjednice 20. avgusta u Doboju, ne budu imali kvorum, što se ranije dešavalo, Umičević je odgovorio: "Ako ne dođu, nema lige. Obavijestiću Olimpijski komitet BiH i Evropsku rukometnu federaciju".

Umičević opet o Šumanu: Selektor prodaje dresove

Početak Premijer lige BiH za rukometaše planiran je za 14. septembar, a sedam dana kasnije trebalo bi da takmičenje počnu rukometašice.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MILOS

NECUVENO NIDE NA SVJETU NEMA NEPARAN BROJ KLUBOVA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC