• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Mitar bije, odbrana puca: Strepeli zbog Luksemburga, sad navijamo za njega!
 Mitar bije, odbrana puca: Strepeli zbog Luksemburga, sad navijamo za njega!

Mitar bije, odbrana puca: Strepeli zbog Luksemburga, sad navijamo za njega!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Napad je funkcionisao odlično, ali odbrana je bila...jako loša. Srbija ide direktno na EURO2020 samo ako pobedi Ukrajinu, a Luksemburg bude bolji od Portugala.

 Mitar bije, odbrana puca: Strepeli zbog Luksemburga, sad navijamo za njega! Izvor: MN PRESS

Davno smo otpisali "sami sebe", ali Srbija i dalje ima teoretske šanse da se plasira na Evropsko prvenstvo...

"Orlovi" su pobedom nad Luksemburgom 3:2 (2:0), pred nekoliko hiljada dece na stadionu "Rajko Mitić", ispunili prvi od nekoliko uslova potrebnih da bi se direktno plasirali na EURO2020, ali loša vest je da prvenstveno zavisimo i od Portugalaca.

Šampion Evrope je deklasirao Litvaniju (6:0) i za plasman dalje im je neophodna još pobeda protiv Luksemburga, pa bi završili ispred Srbije čak i da dobijemo Ukrajinu u nedelju (15.00).

Naravno, dobro je poznato koliko Ukrajina "ne leži" Srbiji, dobro pamtimo debakl u Lavovu (5:0), a uz to je i odbrana danas pokazala mnogobrojne slabosti i lako je primila dva gola od Luksemburga, dok smo lako ulazili u šanse i slavili zahvaljujući golovima dvostrukog strelca Aleksandra Mitrovića i Nemanje Radonjića.Ipak, završnica meča donela je nepotrebnu tenziju pošto su gosti bili blizu izjednačenja...


Srbija je krenula vrlo ofanzivno i u prvih deset minuta u najmanje pet situacija je bila blizu postizanja gola, a Moris je konačno savladan u 11. minutu kada je Dušan Tadić poslao savršenu loptu na drugu stativu za Aleksandra Mitrovića.

Lako je srspka "devetka" ulazila u šanse, pretili su još i Ljajić, Kolarov i SMS, ali smo još jednom morali da sačekamo "Mitrogola" kako bi konačno duplirali prednost.

Ovoga puta uradio je sve sam, šutirao je sa preko 20 metara i postigao divan gol.

Istina, pomogao mu je njegov čuvar, koji je malo promenio pravac lopte i iznenadio Morisa, ali nije bilo nikakve sumnje da je to čak deveti gol za Mitrovića u ovim kvalifikacijama, a ukupno već 33. u dresu reprezentacije Srbije.

Kako to obično biva - opustili smo se.

Kad Luksemburg u prvom poluvremenu nije savladao Dmitrovića, pogodili su stativu, uspeli su to u 54. minutu posle akcije za Žersona sa leve strane, da bi u 75. minutu Turpel pogodio iz sličnog napada, samo sada sa desne...

Srećom, između golova za Luksemburg za Srbiju je ušao Nemanja Radonjić i postigao lep pogodak u 70. minutu, a "orlovima" ostaje još jedna šansa da direktno odu na EURO2020.

Malo verovatno, ali dešavala su se i veća čuda...

SRBIJA:
Dmitrović - Milenković, Ni. Maksimović, Kolarov, Mladenović - Maksimović, Milivojević - Tadić (od 90. Lukić), Milinković-Savić (od 62. Radonjić), Ljajić (od 79. Đuričić) - Mitrović.

LUKSEMBURG: Moris - Jans, Šano, Žerson, Hal, Karlson - Rodriges, Filips (od 46. Skenderović), O. Til (od 62. Turpel), V. Til (od 79. Sinani) - Devil.

Utakmicu je sudio holandski arbitar Serdar Gozubujuk.

Grupa B

Portugal - Litvanija 6:0 (2:0)
/Ronaldo 7, 22, 65 Pici 52, Pasiensija 56, B. Silva 63/

Srbija - Luksemburg 3:2 (2:0)
/Mitrović 11, 43, Radonjić 69 - Rodrigeš 54, Turpel 75/

Tabela: Ukrajina 19, Portugal 14, Srbija 13, Luksemburg 4, Litvanija 1

Autor mondo.rs
22:39

Kraj!

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je Luksemburg 3:2 (2:0) i na Evropsko prvenstvo 2020. godine plasiraće se samo ako dobije i Ukrajinu, a Portugal ne pobedi Luksemburg... Što je malo verovatno.

22:35

90' - Prete gosti...

Napali su gol Dmitrovića i bili blizu izjednačenja... Srećom, lopta ide pored gola.

Tadića menja Lukić.

22:30

83' - Stativa!

Ne da se Aleksandru Mitroviću da postigne treći gol... Bila je to još jedna šansa za Mitra da upiše het-trik.

22:23

Druga promena u reprezentaciji Srbije: Filip Đuričić umesto Adema Ljajića. Ušao je i Sinani kod Luksemburga umesto drugog Tila, Vensana.

22:19

75' - GOL! 3:2!

Dušan Tadić je izgubio loptu, sevnula je kontra i gol...

Katastrofalno pozicioniranje srpskih defanzivaca kod pogotka Turpela, nestvarno zvuči da smo u ovim kvalifikacijama primili čak 15 pogodaka.

22:15

70' - GOOOL! Radonjić! 3:1!

Kao u Luksemburgu!

Dva puta u strelce se upisao Mitrović, pa onda Nemanja Radonjić. Bio je ovo lep pogodak krila Marseja sa veće udaljenosti, i trebalo bi da je sada sve rešeno...

22:10

66' - Dmitrović!?

Marko Dmitrović je potpuno bez samopouzdanja, sada je izašao bez ikakve potrebe na 30 metara od gola, izgubio je loptu, ali srećom nije napravio faul nad Žersonom.

22:05

Radonjić menja Milinković-Savića, dok Turpel ulazi umesto Olivijea Tila. Portugal je dao i šesti gol nesrećnim Litvancima.

22:02


Za to vreme Portugal vodi protiv Litvanije 4:0...

22:02

54' - GOL! 2:1!

Neverovatno, Srbija je prema prikazanoj igri mogle da vodi i 6:0, ali...

Odbrana je još jednom pokazala slabosti, posle centaršuta sa leve strane u kaznenom prostoru se najbolje snašao Žerson i lako savladao našeg golmana Dmitrovića. Ovo je drugi put u kvalifikacijam da nam Luksemburg daje gol.

Izvor: MN PRESS

21:50

Skenderović na poluvremenu menja Filipsa i to je sve od promena.

21:30

43' - MITROVIĆ! GOOOL! 2:0!

Ovaj čovek je nezaustavljiv...

Aleksandar Mitrović je sada sa 20 metara postigao sjajan gol, drugi na ovom meču, a ukupno 33. u dresu "orlova". Ovo je definitivno jedan od lepših koje je postigao u dresu reprezentacije, u kom se očigledno oseća najbolje.

To je ujedno bilo sve od prvog poluvremena.

Izvor: MN PRESS

21:27

40' - Mirnije...

Srbija se namerila da postigne brzo i drugi gol, ali sada je evidentan pad u tempu, što svakako odgovara i Luksemburžanima.

21:20

32' - Ljajić!

Nije delovalo rezonski, ali je imalo učinka...

Ljajić je "raspalio" po lopti sa skoro 30 metara i namučio je pošteno Morisa. Pravo je čudo kako je Srbija dala samo jedan gol.

21:15

29' - Ljajić!

Igramo zaista dobra fudbal...

Dušan Tadić je lepo čekao i čekao Adema Ljajića da utrči, pronašao ga je idealnom loptom preko odbrane, fudbaler Bešiktaša je šutirao iz prve, bio je to dobar udarac, ali i ovoga puta je Moris uspeo da spreči gol.

21:07

22' - Stativa!

Pravo niotkuda stvorila se šansa za Olivijea Tila koji je imao odličan prodor pored Maksimovića, našao je prostor da uputi udarac, već je bio savladan Dmitrović, ali srećom po našu ekipu lopta ostaje na stativi.

Portugal daje i drugi gol Litvancima - opet Ronaldo.

21:04

20' - Mitar, ko drugi!?

Ovoga puta srpska "devetka" je sada hvatala volej, ali i ovo brani Moris.

U proseku ulazi u šansu na svaka četiri minuta.

Izvor: MN PRESS

21:00

15' - Mitar...

Da je pogodio svaku od šansi u kojima se našao, već bi imao četiri gola. Lako ulazi u prilike naš napadač, Luksemburg pod opsadom.

20:57

11' - GOOOL! MITROVIĆ! 1:0!

Bilo je pitanje trenutka...

Srbija je pre pogotka stvorila četiri velike šanse, nije ih iskoristila, ali petu ne propušta. Bila je to divna asistencija Tadića za Mitrovića na drugu stativu, a tamo se sjajno našao srpski napadač i lako matirao Morisa.

To je njegov osmi gol u ovim kvalifikacijama. Sjajno!

20:56

9' - Mitrović!

Velika šansa za našeg napadača koji je imao "dva na jedan", ali nakon driblinga je šutnuo pravo u Morisa. Za to vreme Portugal vodi protiv Litvanije golom Ronalda.

20:50

5' - Prvi, drugi, treći šut!

Aleksandar Kolarov je sa pozicije štopera došao nadomak kaznenog prostora i šutirao jako, pravo u Morisa, koji minut kasnije i Mitrović glavom u ruke golmana Luksemburga... Najslabiji je bio pokušaj Ljajića posle povratne lopte.

Trebalo bi dodati da će danas Milenković biti desni bek, a ne Maksimović.

20:46

1' - Meč je počeo!

19:37

Hajde, Mitre!

19:22

Sastavi!

SRBIJA: Dmitrović - Milenković, Ni. Maksimović, Kolarov, Mladenović - Maksimović, Milivojević - Tadić, Milinković-Savić, Ljajić - Mitrović.

LUKSEMBURG: Moris - Jans, Šano, Žerson, Hal, Karlson - Rodriges, Filips, O. Til, V. Til - Devil.

19:17

Kalkulacije!

Znamo da ih obožavate...

MONDO je pripremio tekst o tome šta je kojoj reprezentaciji potrebno pred poslednja dva kola kvalifikacija za EURO2020 - da bi se i plasirali na kontinentalni turnir. Pročitajte koga ćemo već večeras možda "proglasiti" za učesnika EP!

18:36

Dobro došli u MONDO live!

Ostanite uz naš portal pošto ćemo utakmicu između Srbije i Luksemburga pratiti iz minuta u minut, a obaveštavaćemo vas i o dešavanjima sa meča Portugala i Litvanije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije