• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Partizan nagradio publiku i razbio Astanu na oproštaju od Evrope!
 Partizan nagradio publiku i razbio Astanu na oproštaju od Evrope!

Partizan nagradio publiku i razbio Astanu na oproštaju od Evrope!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Crno-beli ubedljivo pobedili Astanu i zauzeli treće mesto u Grupi L Lige Evrope. Blistao Umar Sadik. Junajted pobedio AZ, žal za propuštenom prilikom u Holandiji je još veća.

 Partizan nagradio publiku i razbio Astanu na oproštaju od Evrope! Izvor: IV/© MN press, all rights reserved

Oko 15.000 promrzlih navijača, koliko ih se prohlande večeri 12. decembra okupilo u Humskoj na oproštaju crno-belih od Evrope, moglo je da uživa u igri "parnog valjka".

Partizan – Astana 4:1 (3:0), u meču 6. kola Grupe L Lige Evrope.

Grupa L, 6. kolo:

Partizan – Astana 4:1 (3:0)
Mančester junajted – Az 4:0 (0:0)

TABELA: Mančester junajted 13, AZ Alkmar 9, Partizan 8, Astana 3.


Žal za pobedom u Hagu protiv AZ Alkamara – danas je za mnoge navijače beogradskog kluba još veći. Velika prilika propuštena je u Holandiji i da nije bilo tragičnog finiša, za koji su isključivi krivci crno-beli, u Beogradu bi se ove večeri proslavljalo novo "proleće" u Evropi. Potpuno zasluženo...

Ovako, osvajač Kupa Srbije poražen je bio dva puta od Mančester junajteda i sa osam osvojenih bodova završava ovosezonski evropski put. Žaliće crno-beli i za boljom igrom protiv Engleza u Beogradu i za ispuštenim vođstvom na istom mestu u duelu sa Alkamrom.


Ove sezone samo ih je Junajted na Old Trafordu nadigrao.

Partizan i Astana igrali su meč za prestiž i treće mesto na tabeli. Ali, motiv je bio i novac od UEFA, odnosno 570.000 evra za pobedu, kao i preko potrebni bodovi za evropski koeficijent. Tim Sava Miloševića ostvario je sve što je želeo protiv Astane.

Bio je to "blickrig" Partizana!

Već u 25. minutu pitanje pobednika je bilo rešeno, a najzaslužniji je bio trio stranaca "parnog valjka" – Sejduba Suma, Umar Sadik i Takuma Asano.

Posebno se istakao Nigerijac!


Nekoliko sati pošto je produžio ugovor sa crno-belima na još tri godine, Suma je potpis proslavio golom već u četvrtom minutu. Sadik mu je prosledio loptu sa ivice kaznenog prostora, a omaleni Gvinejac iz drugog pokušaja iskosa sa desne strane savladao Nenada Erića.

Suma je posle gola otrčao pravo u naručje trenera Miloševića, čoveka koji ga je preporodio kada mu je letos dao poslednju šansu u Partizanu i koji je insistirao na produžetku saradanje sa reprezentativcem Gvineje.

Šef stručnog štaba Partizana poslao je i zahtev upravi kluba da Sadik ostane ili da se produži pozajmica ili da se otkupi ugovor od Rome. Ali, oko Nigerijca će ići teže. Sadik je u 21. minutu iskoristio presečenu loptu Zorana Tošića, koji mu je "spakovao" asistenciju i omogućio mu da lagano zatrese mrežu Astane. A, upravo su Kazahstanci ti koji ga žele i koji su u Beogradu još jednom uverili u kvalitet mladog napadača.


Već u 26. minutu Sadik je lepo video Asana i njegovo ubacivanje između dvojice protivničkih fudbalera kroz sredinu. Japanac je krenuo prema golu protivnika i sa 20 metara prizemnim udarcem pogodio bliži ugao.

Erić je bio matiran i u 76. minutu, kada se Asano revanširao dodavanjem Sadiku, koji je obišao golmana i rutinski zatresao mrežu.

Astana je u drugom delu, ipak, bila dosta konkretnija. Posle nekoliko propuštenih prilika, kada je Vladimir Stojković morao baš da se pomuči da bi sprečio pogodak, Dorin Rotariju je uz dosta sreće savladao rezervnog golmana Partizana Filipa Kljajića. Rumun je želeo da centrira, loptu je zakačio Strahinja Pavlović, a ona u visokom luku preletela Kljajića.

Stojković je u 68. minutu prilikom jedne intervencije osetio bol u butnom mišiću i morao je da napusti teren.


Partizan prvi deo sezone završava u nedelju protiv Radnika iz Surdulice odloženom utakmicom Superlige Srbije. Posle toga sledi pauza...

Partizan: Stojković (od 68' Kljajić) – Lutovac, Ostojić, S. Pavlović, Urošević – Zdjelar, Šćekić – Tošić, Suma (od 64' L. Pavlović), Asano – Sadik (od 83' F. Stevanović).

Astana: Erić – Rukavina, Postnjikov, Logvinenko, Šomko – Rotariju, Majevski, Sigurjonson (od 85' Janga), Bejsebekov – Kižničenko, Murtazajev (od 47' Pertšuk).

Autor mondo.rs
22:49

Kraj - 4:1!

22:43

Gol Astane (VIDEO)

22:43

Gol Sadika... (VIDEO)

22:38

GOOOL! Astana je smanjila.

Dorijan Rotariju je smanjio prednost Partizana u 79. minutu. Želeo je da centrira, ali je lopta zakačila Strahinju Pavlovića i završila iza leđa Kljajića.

22:33

GOOOL! Sjajni Umar Sadik.

Vrlo lepo je Takuma Asano predriblao čuvara, a zatim odigrao za Sadika. revanširao mu se za asistenciju, usledila je varka i novi gol za Nigerijca.

22:25

Povreda Vladimira Stojkovića!

U 68. minutu golman Partizana se uhvatio za butni mišić, a vrlo brzo je doktor Sead Malićević pokazao da je neophodna izmena. Ušao je Filip Kljajić.

22:20

Izašao je Suma, a ušao Lazar Pavlović u 64. minutu.

22:19

Velika šansa za Astanu...

Kižničenko je dobio loptu od Antonija Rukavine, ali nije iskoristio povoljnu poziciju. Bio je sam na 9-10 metara, ali je fudbaler Astane promašio gol.

22:07

Astana je dosta odlučnije krenula u drugom poluvremenu. Igra se više ispred gola Partizana, a gosti iz Kazahstana stvorili su novu šansu, posle koje je Strahinja Pavlović otklonio opasnost. U toku je 52. minut...

22:01

Počelo je drugo poluvreme...

21:45

Kraj prvog poluvremena, aplauzi za "parni valjak", zaslužio ih je!

21:42

Astana je imala dve odlične prilike, ali je Vladimir Stojković sjajnim intervencijama sačuvao gol Partizana.

21:35

Natho je zadovoljan, ne može da igra zbog kartona.

Izraelac utakmicu prati iz lože na istočnoj tribini.

Izvor: MONDO/Pavle Knežević

21:33

Gol Asana (VIDEO)

21:29

Sadikov gol za 2:0 (VIDEO)

21:26

GOOOL! Strelac je Takuma Asano!

Partizan u 25. minutu već ima veliku prednost. Takuma Asano je došao do lopte i vrlo lepo sa 16-17 meatra pogodio mrežu rivala.

21:22

GOOOL! Umar Sadik je strelac!

Partizan je postigao drugi gol! Greška odbrane Astane, lopta pravo u noge Tošića, koji se spustio ka golu, odigrao za Sadika, a ovaj rutinski savladao Erića.

21:11

Gol Sume (VIDEO)

21:08

I Saša Zdjelar je u devetom minutu tukao, a Erić paradom sprečio dupliranje prednosti.

21:07

ŠANSA!

Umar Sadik je imao priliku da postigne drugi gol za Partizan. Erić se istakao u sedmom minutu, odbranio je zicer, a iz drugog pokušaja je Nigerijac zatresao stativu.

21:05

GOOOL! Partizan vodi!

Od četvrtog minuta Partizan vodi! Strelac je Sejduba Suma, uspeo je iz drugog pokušaja da savlada Erića. Gol je proslavio u zagrljaju Sava Miloševića, a samo nekoliko sati pošto je potpisao novi ugor sa crno-belima, na tri godina. Bitnu ulogu imao je i Umar Sadik, koji je vrlo lepo odložio loptu za Gvinejca...

21:00

Počelo je...

20:59

Varovatno i više publike u Humskoj...

20:58

Oko 10 hiljada navijača u Humskoj...

19:47

Sastavi ekipa: Šćekić umesto Natha, Lutovac počinje zbog povrede Miletića

Sudija: Filip Glova (Slovačka)

Partizan: Stojković – Lutovac, Ostojić, S. Pavlović, Urošević – Zdjelar, Šćekić – Tošić, Suma, Asano – Sadik.

Astana: Erić – Rukavina, Postnjikov, Logvinenko, Šomko – Rotariju, Majevski, Sigurjonson, Bejsebekov – Kižničenko, Murtazajev.

18:02

Evo šta je UEFA zamerila crno-belima i tražila da se ispravi.

Propisi su propisi...

UKRATKO

  • Partizan je pobedio Astanu, dva puta remizirao sa Alkmarom i dva puta izgubio od Mančester junajteda.
  • Astana je doživela čak četiri poraza, ali je u prošlom kolu savladala Mančester junajted kod kuće.
  • Takmičenje iz Grupe L Lige Evrope nastavljaju Mančester junajted i AZ Alkmar.
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije