• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sastanak klubova PLBIH – liga na čekanju, prerano za treninge

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Predstavnici premijerligaških klubova održali video konferenciju na kojoj su odbačeni najraniji prijedlozi o nastavku takmičenja u PLBIH.

 Sastank klubova PLBIH - liga na čekanju, nema treninga Izvor: MONDO/Ilustracija

Fudbal u BIH i dalje je na čekanju i izvjesno je da Premijer liga BIH neće biti uskoro nastavljena.

U srijedu je održana video konferencija predstavnika premijerligaških klubova i FSBIH na kojoj su razmatrani prijedlozi termina nastavka takmičenja, za koje je na kraju ocijenjeno da su ipak neprihvatljivi zbog cjelokupne situacije.

Možda će vas zanimati

 Postojala su četiri prijedloga o početku takmičenja lige sa terminima 3. maj, 17. maj, 24. maj i 31. maj, a prva tri su odbačena, dok je posljednji stavljen na čekanje dok se ne dobiju eventualne nove preporuke UEFA, potvrdio je za MONDO Vico Zeljković, prvi čovjek banjalučkog Borca.

"Prva tri prijedloga su otpala jer nisu realni termini, ne može se početi trenirati i igrati, a o četvrtom prijedlogu nismo se izjašnjavali jer niko ne može trenutno garantovati da 15. maja možemo da počnemo da treniramo. S jedne strane, kratak je rok za pripremu ekipa, ali nismo ušli u te detalje. Prvi prijedlog je bio da se počne trenirati za četiri dana, a da se počne igrati početkom maja, pa onda naredni su sa pomjerenim terminima, a četvrti je neki krajnji prema kome bi se moglo završiti prvenstvo u skladu sa preporukama UEFA dokad se mora završiti prvenstvo. U ovom momentu nismo htjeli da se izjašnjavamo jer je rano za to, moramo da sačekamo da li će biti novih preporuka UEFA", rekao je Zeljković.

On je dodao da je ipak zadovoljan što je uspostavljena komunikacija svih klubova i FSBIH.

"Ono što je dobro je da je ostvarena komunikacija svih klubova sa rukovodstvom saveza. Ipak, zaključak je da budemo strpljivi i da vidimo da li će u naredne dvije-tri sedmice biti nekih sastanaka UEFA sa nacionalnim savezima i novih preporuka. U ovom trenutku preporuka UEFA je da se prvenstva završe na terenu kada je to moguće, ali vidjećemo da li će se to mijenjati. Nakon toga imaćemo ponovo sastanak i donijeti odluke".

Dok su u Hrvatskoj neki klubovi počeli da individualnim treninzima igračima na stadionima uz dozvolu nadležnih institucija u BIH zbog mjera borbe protiv pandemije koronavirusa to ipak nije moguće.

"Razgovarali smo i o treninzima, ali prvo moramo da sačekamo da prođe vanredno stanje u RS i mjere u FBIH. Kada se to desi, nadamo se da će to biti što prije, onda ćemo da vidimo te modele pa i kada je vrijeme za kolektivno treniranje i igranje utakmica", rekao je Zeljković.

Klubovi PLBIH i FSBIH dogovorili su se da se FSBIH zajedno sa Olimpijskim komitetom BIH obrate entitetskim i državnim institucijama sa zahtjevom za uključivanje klubova u programe finansijske pomoći.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC