• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vico Zeljković kandidat za predsjednika FS BiH!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

FK Borac na redovnoj skupštini potvrdio da Vico Zeljković ostaje na čelu kluba do septembra kada će se povući, a onda će biti kandidat za mjesto prvog čovjeka bh. fudbala.

 Vico Zeljković ostaje predsjednik FK Borac Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Aktuelni predsjednik Borca ostaće prvi čovjek banjalučkog kluba do septembra kada će se povući sa mjesta predsjednika crveno-plavih, potvrđeno je na Skupštini kluba sa Gradskog stadiona.

Zeljković je poslije sjednice skupštine potvrdio da su crveno-plavi dobili licencu za Premijer ligu BIH i licencu za evropska takmičenja, prvi put u prvostepenom postupku.

"Borac je prvi put u istoriji dobio licencu za PL BiH i licencu za evropska takmičenja u prvostepenom postupku.Usvojen je finansijski izvještaj, ova uprava vratila je višemilionske dugove. Vratili smo 5.8 miliona KM i klub sada trenutno ima obaveze od 200.000 KM prema dobavljačima sa kojima imamo postignute dogovore i reprograme. Vratili smo 5,6 miliona KM poreskog duga i on sada iznosi 7.6 miliona KM, a bio je više od 13 miliona KM", rekao je Zeljković.

Ono o čemu se dugo špekulisalo, danas je dobilo i potvrdu - Vico Zeljković biće kandidat za predsjednika FSBIH na izborima u decembru.

"Razgovaralo se o mom odlasku iz kluba s obzirom na funkciju u Fudbalskom savezu Republike Srpske, gdje ću ići na obnovu mandata. Slijede izbori u FSBiH u decembru, gdje bi mjesto predsjednika Saveza trebalo da pripadne FSRS po rotaciju i siguran sam da ću ja biti predložen. To onemogućuje paralelno obavljanje funkcije predsjednika Borca. Razgovarali smo već danima, sedmicama, bilo je opcija i da se danas povučem, ali u dogovoru sa upravom i skupštinom kluba, navijačima i simpatizerima, danas nisam podnio ostavku, a u septembru ću na izbornoj skupštini predati mandat nekom budućem predsjedniku Borca".

Podsjetimo, Zeljković je funkciju predsjednika Borca preuzeo u junu 2018. godine kada je naslijedio dotadašnjeg prvog čovjeka kluba Branka Kovačevića, dok je mjesto prvog čovjeka FS RS preuzeo u januaru ove godine od smijenjenog predsjednika Mile Kovačevića poslije mnogo peripetija i pravnih nadmudrivanja.

Zeljković se osvrnuo i na aktuelnu sezonu koja je prekinuta i koja bi, kako je istakao, definitivno trebala biti okončana u naredna dva, tri dana.

"Očekujemo narednih dana, nažalost, okončanje sezone u PLBIH. FSBIH danas je ponovo dobio odgovor Ministarstva zdravlja RS da je stav ostao nepromijenjen po pitanju odigravanja utakmica do 1. jula. Danas sam se čuo i sa g. Begićem i očekujem da u naredna 2,3 dana zasjeda Izvršni odbor FSBIH id a ovu sezonu završi tim putem. Bilo ej dosta spekulacija a negativna strelica je bila nepravedno umjerena prema Borcu. Interesi pojedinih ljudi ne mogu biti važniji od zakona i prilika u kojima se nalazimo", rekao je Zeljković i istakao da je Borac svoje mjesto u Evropi izborio na zelenom terenu i da zasluženo zauzima četvrto mjesto na tabeli.

Mirić neće ostati u klubu!

"Imamo određene nesuglasice sa Markom mirićem. on je napustio Banjaluku i Republiku Srpsku bez odobrenja kluba i otišao u Srbiju. Tu je pokrenut disciplinski postupak protiv njega. Vidjećemo kako će se to završiti, ali sigurno je da on ne ostaje u Borcu i da neće biti u rosteru za narednu sezonu, a naravno da imamo pravni tim koji se bavi ovim i pokušaćemo da nađemo način da to klub najmanje košta", rekao je Zeljković.

On je podsjetio da je Borac raskinuo ugovore sa Čomorom, Jakupovićem i Milutinovićem, a namjera kluba je i da se raskine ugovor sa Lučićem, a sve ovo urađeno je planski kako klub ne bi stvarao dodatne troškove.

"Činjenica je da imamo određenih problema sa isplatom plata u tekućoj godini, ali oni su nastali zbog problema koje je izazvao korona virus i koji su onemogućili isplatu finansijskih sredstava. Mi imamo obezbjeđen budžet za ovu sezonu koja je polako iza nas, a u 2020. imamo dogovorena sredstva koja bismo trebali da dobijemo u narednim danima i novu sezonu dočekaćemo spremni", istakao je Zeljković.

Pročitajte i ovo

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Podrška

Vici podrška da odvede Borac do evrope i titule

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC