• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čekaju od Piksija: Darko Lazović želio, na kraju "iks"!

Autor mondo.ba

Nastavljen je Veronin post u mečevima sa Interom... Niz bez pobjede produžen je na 19 utakmica, iako je srpski internacionalac naslutio da bi Verona mogla da trijumfuje prvi put još od Piksija...

 Serija A 31. kolo Verona Inter 2 2 Izvor: Marco Luzzani/Getty Images Europe

Darko Lazović je želio ali...

Srpski internacionalac je golom nakon 101 sekunde meča sa Interom natjerao pristalice Verone da bar kraj malih ekrana, kad već ne mogu na stadionu, trljaju ruke, u nadi da je to TA NOĆ – noć prve pobjede nad "nerazurima" nakon više od 28 godina.

Inter, međutim, ne bi bio to što jeste kad ne bi "uzvratio udarac i zadao još jedan" - ali na kraju, ni Konteov tim nije uspio da slavi:

VERONA – INTER 2:2 (1:0)
/Lazović 2, Veloso 86 – Kandreva 49, Dimarko 55 a.g./

Možda će vas zanimati

Bila je nedjelja, 9. februar 1992. godine.

U 20. kolu Serije A sastali su se Verona i Inter, a dio startne postave domaćih bio je Dragan Stojković – Piksi, koji je stigao na jednogodišnju pozajmicu sa Velodroma.

Verona je trijumfovala "minimalcem" nad ekipom čiji su članovi bili Valter Zenga, Andreas Breme, Nikola Berti, Jirgen Klinsman... a Darko Lazović je već u drugom minutu dao nadu svima koji vole Veronu da će se Inter pasti nakon 28 godina. Međutim, nije bilo tako...

Poigrao se Lazović sa defanzivcem Intera Milanom Škriniarom, baš kao i Džunior Stanislas prije nekoliko dana sa najskupljim odbrambenim fudbalerom svijeta Harijem Megvajerom, i "pospremio" loptu u mrežu.

(Bio je to najbrži Veronin gol u Seriji A još od oktobra 2014. godine i meča sa Napolijem. Tada je nakon 26 sekundi poentirao Emil Halfredson.)

Izvor: Marco Luzzani/Getty Images Europe

Mogli su igrači Ivana Jurića još u prvom poluvremenu da dokrajče Inter i potvrde tu željenu pobjedu – i to za samo dva minuta.

Migel Veloso je udarcem sa distance u 19. minutu uzdrmao stativu, a samo nekoliko sekundi kasnije, Federiko Dimarko se uhvatio za glavu kada je lopta nakon volej-udarca završila tek nekoliko centimetara pored iste one stative koju je pogodio njegov saigrač.

Ne bi, međutim, večerašnji gost bio toliko veliki kad se ne bi malo po malo oslobađao pritiska domaćih, što je materijalizovao golovima na prvih deset minuta drugog poluvremena.

"Pleli su mrežu" Borha Valero, Dijego Godin i Romelu Lukaku, ovaj posljednji nakon okreta pogodio stativu, a lopta se, na sreću Intera, odbila do Antonija Kandreve, koji nije morao baš mnogo da se pomuči da utakmicu vrati u "egal".

Samo par minuta kasnije, isti igrač je učestovao u akciji "duplanja" prednost "interista".U tome mu je pomogao već pomenuti Dimarko, od kojeg se lopta odbila iza leđa Marka Silvestrija.

Pomislili su gosti da je to dovoljno za trijumf, ali im je Veloso pokvario planove.

Portugalac se za pogođenu stativu u prvom dijelu iskupio u 86. minutu golom nakon povratne lopte Rahmanija, čime je spasio Veronu poraza u ovom duelu.

Serija A - 31. kolo

SPAL – Udineze 0:3 (0:2)
/De Pol 18, Okaka 35, Lazanja 81/

Verona – Inter 2:2 (1:0)
/Lazović 2, Veloso 86 – Kandreva 49, Dimarko 55 a.g./

Igrano u srijedu:

Fiorentina – Kaljari 0:0

Đenova – Napoli 1:2 (0:1)
/Goldaniga 49 - Mertens 45+1, Lozano 66/

Roma – Parma 2:1 (1:1)
/Mkitarjan 43, Veretu 57 - Kucka 9 pen/

Atalanta – Sampdorija 2:0 (0:0)
/Toloi 75, Muriel 85/

Bolonja – Sasuolo 1:2 (0:1)
/Barou 90+1 - Berardi 41, Haraslin 57/

Torino – Breša 3:1 (0:1)
/Mateju 48 ag, Beloti 59, Zaza 86 - Toregrosa 21/

Igrano u utorak:

Leće – Lacio 2:1 (1:1)
/Babakar 30, Lućoni 47 – Kaisedo 5/

Milan – Juventus 4:2 (0:0)
/Ibrahimović 62, Kesi 66, Leao 67, Rebić 80 – Rabio 47, Ronaldo 53/

TABELA: Juventus 75, Lacio 68, Atalanta 66, Inter 65, Roma 51, Napoli 51, Milan 49, Sasuolo 43, Verona 43, Bolonja 41, Kaljari 40, Parma 40, Fiorentina 35, Udineze 35, Torino 34, Sampdorija 32, Leće 28, Đenova 27, Breša 21, SPAL 19.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC