• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PL BiH 20/21: Šest novinara, dva fotografa, bez publike, nema rukovanja...

Autor mondo.ba

Evo šta sve treba da znate o Premijer ligi BiH koja bi trebalo da počne sljedeće sedmice...

 Premijer liga BiH 2020 21 protokol nema rukovanja šest novinara dva fotografa Izvor: MONDO/Ilustracija

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine donio je pravilnik u slučaju suspenzije prvenstva zbog pandemije korona virusa, a istog dana napravljen je i plan mjera i procedura koje treba da se poštuju kako bi se spriječilo širenje pandemije i omogućilo odigravanje utakmicem, prenose večeras federalni mediji.

Možda će vas zanimati

Prvo, a rekli bismo i osnovno, je to da navijači neće moći na tribine, te da će utakmice biti igrane bez prisustva gledalaca, a striktno je propisan broj lica u koja u svakom trenutku mogu da se nađu u i oko stadiona i to u tri zone – crvenoj, žutoj i zelenoj.

Crvena zona, naime, obuhvata zonu terena i svlačionica, a u njoj će moći da se nađu maksimalno 83 osobe (40 igrača, 12 članova stručnog štaba, četiri sakupljača lopti, dva fotografa, dva radnika hitne pomoći, dva nosača medicinskih nosila, pet redara/pripadnika policije, četvorica sudija, tri predstavnika Fudbalskog saveza BiH, dva člana anti-doping kontrole, dva člana službe za održavanje stadiona i pet kamermana).

Žuta zona ohuhvata prostor tribina i u njoj će moći da boravi 28 osoba i to redari/policija, vatrogasci, uprava stadiona, gostujuća i domaća delegacija, te najviše šest novinara.

Zelena zona, ona oko stadiona, broji 20 lica i to deset redara/policajaca, pet lica iz TV produkcije, te još pet koji rade na održavanju stadiona.

Takođe, pri ulasku na stadion, svima će biti mjerena temperatura, dok će testiranje na korona virus prije mečeva biti obavezno.

Kad je u pitanju izlazak na teren, iz tunela će prvo izaći četvorica sudija, nakon čega izlaze gostujući, a potom domaći fudbaleri.

Rukovanje nije dozvoljeno, neće biti ni miks-zonem a konferencije za novinare biće održavane putem video-linka ukoliko ne bude osnovnih higijenskih uslova za njeno održavanje.

Takođe, u slučaju da neki igrač bude pozitivan na korona virus tokom sezone, ići će u obaveznu izolaciju i biće tretiran kao povrijeđeni, dok se naredne utakmice tog tima neće odgađati.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC