• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sedam golova u Doboju kod Kaknja: Raspucani Tuzlaci sa igračem manje!

Autor mondo.ba

Izabranici Zlatana Nalića deklasirali su Mladost u Doboju kod Kaknja na otvaranju četvrtog kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine.

 Mladost - Tuzla siti 2:5, Premijer liga BiH, 4. kolo Izvor: FENA/Miroslav Petrović

Na otvaranju četvrtog kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, Mladost je u Doboju kod Kaknja dočekala Tuzlu siti i doživjela novi debakl sličan onom u Banjaluci od Borca. Za razliku od "potopa" od Borca, ovog puta su primili gol manje, ali i postigli dva pogotka.

MLADOST - TUZLA SITI 2:5 (0:3)

Možda će vas zanimati

Gosti iz Siminog Hana su poveli iz prvog ozbiljnijeg napada u 11. minutu kada je mrežu Semira Bukvića zatresao Dejan Maksimović.

Vojo Ubiparip je napravio pola posla i odlično šutirao, golman Mladosti odbranio njegov udarac, a odbijenu loptu pospremio Maksimović - 0:1.

Ubiparip se potom i sam upisao u listu strijelaca u 24. minutu nakon asistencije Ajdina Nukića, koji je bio zaslužan i za treći gol Tuzle siti pet minuta kasnije.

Strijelac je ovoga puta bio Mirsad Ramić - 0:3.

Tim Elvedina Beganovića, koji je preuzeo ekipu Mladosti poslije debakla u Banjaluci protiv Borca (6:0) u prvom kolu i ostavke trenera Fahrudina Šolbića, nije bio inferioran koliko to sugeriše rezultat, ali gosti su svoje šanse uspjeli da realizuju i krenu stopama banjalučkog kluba. Barem u ovom duelu.

Ipak, tračak nade za domaćina ukazao se u finišu prvog dijela kada je golman Nevres Fejzić van kaznenog prostora oborio Nedima Hadžića i zaradio direktan crveni karton, pa su Tuzlaci ostali sa desetoricom u polju.

Mladost je sa igračem više u 66. minutu uspjela da smanji pogotkom Miloša Nikolića, ali je praktično u istom minutu uslijedio novi hladan tuš - četvrti gol za goste uknjižio je Nermin Crnkić.

Ni tada domaćin nije odustao od borbe, već je 15-ak minuta prije kraja ponovo smanjio rezultat golom Anela Dedića iz slobodnog udarca sa 20-ak metara, da bi samo tri minuta kasnije "petardu" kompletirao rezervista Badara Bađi i razriješio sve dileme, ako su uopšte postojale.

Ponovo je asistent bio Nukić, ponajbolji akter utakmice.

MLADOST: Bukvić, Duraković, Vazda, Hiroš, Hadžić, Guzijan, Biber, Dedić, Mahmić, Nikolić, Begić. Trener: Elvedin Beganović

TUZLA SITI: Fejzić, Barišić, Karjašević, Kojić, Rugašević, Ramić, Nukić, Ubiparip, Rustemović, Đerić, Maksimović. Trener: Zlatan Nalić

M:TEL PREMIJER LIGA BiH - 4. kolo


Mladost - Tuzla siti 2:5 (0:3)
/Nikolić 66, Dedić 76 - Maksimović 11, Ubiparip 24, Ramić 29, Crnkić 67, Bađi 79/

Velež - Krupa (19.00)

Sloboda - Željezničar (19.00, TV Arena sport)

Nedjelja:

Borac - Zrinjski (17.00, TV Arena sport)

Radnik - Široki Brijeg (19.00, TV Arena sport)

16. septembar:

Olimpik - Sarajevo

TABELA: Željezničar 9, Sarajevo 7, Široki Brijeg 7, Borac 6, Tuzla siti (+1) 6, Sloboda 4, Velež 4, Zrinjski 4, Krupa 3, Radnik 2, Mladost (+1) 1, Olimpik 0.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC