• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan krenuo u pohod na Kup Srbije: Golčina najavila pobedu, Bačka opet pala u Humskoj!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Trijumf crno-belih na startu takmičenja u nacionalnom kupu.

 Kup Srbije: Partizan - Bačka 2:0 Izvor: MN PRESS

Partizan je uspešno počeo takmičenje u Kupu Srbije i bez previše muka su ostvarili plasman u osminu finala!

PARTIZAN - BAČKA 2:0
/Pavlović 7, Asano 75/

Možda će vas zanimati

Ekipa Aleksandra Stanojevića nije pokazala najbolju igru, ali nije ni bilo potrebe. U meču u kojem su igrali sa čak šest promena u odnosu na nedeljni "večiti" derbi, crno-beli su stigli do sigurnog trijumfa protiv tima koji nije uspevao da ih ozbiljnije ugrozi.

Bačka je želela da igra fudbal u pojedinim delovima meča, ali je u velikoj meri bila i prinuđena. Partizan je rano poveo lepim golom Lazara Pavlovića i tada je postalo jasno u kom pravcu će se odvijati dešavanja na terenu.

Vođstvo iz sedmog minuta donelo je sigurnost u igri domaćih, a li i potrebu gostiju iz Bačke Palanke da se malo "otvore" i pokušaju da nekako stignu do izjednačenja.

Najbolju priliku imali su već u prvom minutu drugog poluvremena kada su pogodili prečku preko Luke Pisačića, ali to je otprilike bilo to.

Stanojevićeva ekipa, iako u promenjenom sastavu, uspela je da stvori dovoljno velik broj šansi. Jednu je protraćio Takuma Asano kada je Partizan imao situaciju "četiri na dva", ali nakon što je tim potezom razbesneo trenera Stanojevića, Japanac je uspeo da se iskupi.

Golman gostiju Milojević napravio je grešku u dodavanju u 75. minutu, a već posle par sekundi lopta je bila u nogama Asana, koji iz izgledne situacije ne promašuje za konačnih 2:0.

Do kraja meča su pokušavali i debitant Žan-Krištof Bajbek, kao i Aleksandar Miljković i Bibars Natho, ali rezultat se nije menjao...

U Ž I V O

KRAJ UTAKMICE 2:0

92' - Bajbek šutira lepo posle driblinga, ali malo preko gola! Lep pokušaj...

89' - Šutira i Filip Stevanović dobro, ali razbranio se Milojević na golu Bačke!

86' - Miljković u opasnom napadu Partizana, lepo je sve odradio i šutirao iskosa sa desetak metara, ali Milojević odlično brani. Ostaje 2:0.

84' - Natho šutira iz slobodnjaka, solidan udarac sa 25 metara, ali pored gola.

81' - Korner Bačke, dobro izveden, ali faul u napadu...

75' - GOOOOL, Asano! Greška golmana MIlojevića koji greši u dodavanju, a Japanac posle toga duplira prednost na 2:0!

74' - Urošević ulazi sada u igru baš umesto Obradovića. Menja Stanojević levog beka.

73' - Žuti karton za Ivana Obradovića posle jednog oštrog starta.

68' - Korner za crno-bele, posle centaršuta Jojića ipak dobro reaguju gosti.

67' - Natho šutira na povratni pas Jojića posle dugog napada Partizana, ali je na kraju izblokirao to jedan defanzivac Bačke. Solidan pokušaj Izraelca.

63' - Slobodnjak za Partizan posle igranja rukom jednog igrača Bačke, odmah ispred šesnaesterca. Jojić pogađa nekoga u zidu i to u glavu.

61' - Filip Stevanović u svom stilu dribla i šutira sa ivice šesnaesterca okružen igračima Bačke, ali pravo u golmana ide njegov udarac.

57' - Druga opasna šansa Bačke u drugom poluvremenu, opet Luka Pisačić! Driblingom u šesneastercu je pobegao Obradoviću, ali sa oko osam-devet metara ipak šutira preko gola.

53' - Bajbek ulazi u igru, debituje za Partizan. U igru ulaze i on i Filip Stevanović. Izlaze Lutovac i upravo Lazar Pavlović.

53' - Lazar Pavlović dobija žuti karton.

49' - Sebičan je Asano! Bio je ovo napad "četiri na dva", ali je Japanac rešio da nikome ne doda i šutira ka golu, a Milojević to sigurno brani... Šteta, bio je ovo odličan napad Partizana. Stanojević je besan!

46' - Prečka za Bačku! Pisačić je strašno šutirao, ozbiljno jak udarac, zatresao se gol Partizana ali ostaje 1:0!

46' - Počelo je drugo poluvreme! Denis Stojković neće nastaviti meč, a umesto njega je na terenu Bibars Natho. A baš je Stojković bio zamenio Lazara Markovića.

KRAJ POLUVREMENA - Nije ovo bilo sjajno poluvreme Partizana po pitanju stvorenih šansi, ali jeste po tome što su rano poveli i postavili sebi miran tok utakmice. Ipak, u nastavku bi morali da pokažu više...

45+1' - Lutovaaaaaac! Sjajna šansa posle odlične duge lopte Pavlovića, pobegao je Lutovac odbrani, ali onda iz vrlo izgledne pozicije uspeo da samo pogodi golmana Bačke. Dobra odbrana Milojevića.

Igraće se još dva minuta u prvom delu igre.

44' - Denis Stojković dobija žuti karton za oštar start na sredini terena.

43' - Šabat pokušava sa distance posle odbijene lopte iz kornera, ali visoko preko gola Partizana.

38' - Opet malo sporiji ritam meča, "seckanja" igre faulovima... Zdjelar je u Partizanu preuzeo kapitensku traku po izlasku Lazara Markovića.

Izvor: MN PRESS

32' - Rađen već izlazi iz igre, menja ga Tomović. Razlog je taj što je Danilo Rađen napravio rani žuti karton i potom napravio još jedan faul posle toga. Trener Bačke je znao da bi mogao da dobije crveni karton pri nekom sledećem startu...

30' - Dobar napad Partizana po desnoj strani, Miljković je spustio loptu glavom u peterac, a Škorić izbija ispred Lutovca... Nije bilo šuta crno-belih.

25' - Umalo da Denis Stojković slučajno postigne gol. Jedan igrač Bačke je iz šesnaesterca hteo da izbije loptu, pogodio je Stojkovića u nogu izbliza, ali se lopta odbila samo u gol-aut.

24' - Sporiji ritam meča, Partizan bez pravih šansi od onog trenutka kada su poveli golom Pavlovića.

18' - Mnogo, ali mnogo sitnih faulova Bačke na ovom meču. Svako malo se zaustavlja igra...

16' - Asano pravi faul u napadu prilikom pokušaja Partizana da budu nešto opasniji.

13' - Marko Pantić pokušava ka golu Partizana, ali traljavo i daleko od okvira gola crno-belih.

12' - Danilo Rađen dobija žuti karton zbog faula nad Denisom Stojkovićem. Jak udarac, ali nastaviće meč.

7' - GOOOOOL, Lazar Pavlović, 1:0 za Partizan! Lep udarac Partizanove "desetke" sa oko 19-20 metara, pogađa nebranjeni deo mreže za vođstvo domaćih!

Izvor: MN PRESS

5' - Lazar Marković ne može da nastavi! Novi problem sa povredom, pa kapiten crno-belih već napušta igru. Dobio je udarac i to je kraj za njega... Denis Stojković ulazi umesto njega.

4' - Svetozar Marković u šansi! Centaršut Jojića iz slobodnjaka stiže na 11 metara, loša komunikacija gostiju, a štoper Partizana glavom ipak ne šutira dovoljno dobro. Bilo je ovo opasno!

2' - Faul nad Jojićem odmah posle 40-ak sekundi igre. Usledio je Jojićev centaršut oštro, posle jednog odbitka Lazar Pavlović šutira sa distance visoko preko gola.

1' - POČELA JE UTAKMICA

Bliži se početak meča.

15.25 - Poznat je sastav Bačke: Milojević - Rađen, Šabat, Pantić, Škorić, Mijatović, Pisačić, Jovanović, Đorđević, Eskić, Gavrić.

15.07 - Ovo je klupa Partizana: Popović, Banjak, Vujačić, Natho, D. Stojković, Bajbek, Štulić, Urošević, Jović, F. Stevanović, Smiljanić

14.55 - Poznat je sastav Partizana! Ovo je tim Stanojevića: N. Stevanović - Miljković, S. Marković, Ostojić, Obradović - Zdjelar, Jojić, Lutovac, Pavlović - L. Mrković, Asano

N A J A V A

Crno-beli su prethodnih godina u ovom takmičenju imali mnogo uspeha, a u novom izdanju najmasovnijeg fudbalskog takmičenja u Srbiji startuju protiv OFK Bačke.

Partizan je u prethodnih šest sezona Kupa uvek stizao makar do finala. Izgubili su jedino prvi i poslednji put kada su igrali u tom nizu (Čukarički 2015. i Vojvodina 2020. godine), ali su ga i osvajali čak četiri puta uzastopno.

Bilo je to protiv Javora, Mladosti iz Lučana i dva puta protiv Crvene zvezde od 2016. do 2019. Da nastave sa tako dobrim rezultatima pokušaće i ovoga puta, znajući da ih do trofeja vodi samo pet pobeda.

Prvu bi mogli da ostvare već danas, protiv Bačke koju su pre nešto više od tri nedelje savladali u domaćem prvenstvu. Tada je u Humskoj bilo 2:1.

"Krenućemo izuzetno motivisano, sa najjačim timom, bez kalkulacija. Videćemo šta donosi utakmica. Ozbiljno se spremamo, to je ekipa koja i kada je gubila, gubila je sa golom razlike. Ne znam da li je njima kup prioritet ili ne. I mi imamo određenih problema. Ambicije su jasne, vrlo smo ambiciozni, motivisani i fokusirani. Nadam se da ćemo proći. Igraćemo da našem stadionu i ne treba da pričam da smo favoriti, ali igra se jedna utakmica", kazao je Stanojević u najavi meča.

Bačka jeste uspela da malo zakomplikuje prvi susret sa crno-belima ove sezone, ali Partizan nema nameru da im se to ponavlja.

Pratite uživo tekstualni prenos meča iz Humske uz MONDO, meč startuje od 16 časova.

(mondo.rs)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC