Fudbal

Holandski as nije opravdao očekivanja: "Fenjeraš" u Čempionšipu imenovao Vejna Runija za prelazno trenersko rješenje!

Autor Dragan Šutvić

Promjena u Derbi Kauntiju nakon jedne pobjede na posljednjih 12 mečeva

Izvor: RUI VIEIRA/AP, Tanjug

Član engleskog Čempionšipa Derbi Kaunti otpustio je dosadašnjeg menadžera, proslavljenog Holanđanina Filipa Kokua, a prelazno rješenje je – Vejn Runi!

Britanski mediji saopštili su da je da Derbi Kaunti sa 50-godišnjim Kokuom dogovorio sporazumni raskid saradnje, koja je trajala od jula prošle godine, odnosno 65 utakmica.

Koku je u Derbi Kaunti stigao kao zamjena za Frenka Lamparda, koji se u ljeto 2019. godine preselio u tabor Čelsija, ali nekadašnji as PSV-a i Barselone nije opravdao očekivanja.

Pogotovo se to odnosi na period od protekla dva mjeseca, odnosno od 12. septembra do danas, kada je ekipa pod njegovom komandom upisala samo jednu pobjedu na posljednjih 12 utakmica.

Runi, koji je u Derbi Kaunti došao početkom 2020. godine, do sada je obavljao ulogu trenera-igrača u klubu, a ovo će mu biti prvi trenerski posao u karijeri.

Pred klubom je zaista ogroman posao kako bi se sačuvao od ispadanja u Ligu 1 (trećeligaški rang), obzirom da se nakon 11 utakmica nalazi na posljednjem, 24. mjestu, sa samo šest bodova.