Zanimljive brojke

Lalatović je majstor za Partizan, ali ga Zvezda nadigra: Šokantan skor koji trener Vojvodine ima protiv "večitih"

Autor Nebojša Šatara

Kakav je učinak bivšeg fudbalera Crvene zvezde protiv dva najveća srpska kluba?

Izvor: MN PRESS

Čak 40 mečeva u trenerskoj karijeri, samo protiv Partizana i Crvene zvezde. Toliko puta je Nenad Lalatović predvodio svoje timove protiv dva najveća kluba u Srbiji.

I, kako vam se čini? Protiv koga ima više uspeha?

Mnogi kažu da Nenad Lalatović pobeđuje samo Partizan, da njegove ekipe ne igraju punom snagom protiv Crvene zvezde i da je on sam više motivisan kada su mu rivali crno-beli. Šta kažu brojke?

Za početak, da napomenemo da je Lalatović vodio 24 meča protiv Partizana i 16 protiv Crvene zvezde i da ima upisane pobede protiv oba kluba!

Partizan:

Rivalstvo Nenada Lalatovića i Partizana je jedno od najčudnijih u srpskom fudbalu. Konstanto su u nekoj borbi, navijači crnobelih ga ne podnose, a on burno proslavlja svaki gol i svaku pobedu. To uopšte ne smiruje situaciju.

Prvi meč su odigrali još davne 2012. godine, kada je Lalatović vodio Proleter. Bilo je to u Kupu Srbije i Partizan je ubedljivo slavio (4:2). Usledio je meč sa klupe Voždovca, a zatim i Napretka, kada je Nenad prvi put pobedio Partizan.

Od tada se selio na klupe Crvene zvezde, Borca iz Čačka, Vojvodine, Čukaričkog, Radničkog iz Niša i ponovo Vojvodine. Sa tim timom mu nekako i najbolje ide, pošto je trenutno u nizu od tri pobede.

Ukupno, za osam godina rivaliteta, Nenad Lalatović ima devet pobeda, pet remija i 10 poraza protiv Partizana.

Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda:

Svojevremeno je Nenad Lalatović sedeo na klupi Crvene zvezde, u kojoj se i proslavio kao fudbaler, ali joj je ''uzimao meru'' i pre i posle toga.

Počelo je njegovom pobedom, na klupi Voždovca, u jesen 2013. godine.

Nakon tog je vodio Napredak i Borac, sa kojima je upisao dva poraza od aktuelnog šampiona. Usledio je transferu u Vojvodinu, gde je imao učinak od jedne pobede, jednog remija i jednog poraza.

Najviše susreta protiv Zvezde imao je kao trener Čukaričkog, čak šest. Nije bio preterano uspešan, izgubio je sva četiri u prvenstvu, a u Kupu Srbije ima pobedu, poraz i ispadanje zbog lošijeg skora.

Kao trener Radničkog iz Niša je samo jednom remizirao sa crveno-belima, dok na poslednja tri meča, sa Vojvodinom, ima isto toliko poraza.

Ukupno, na 16 međusobnih mečeva Lalatovića i Crvene zvezde, tri pobede, dva remija i 11 poraza trenera Novosađana.

Izvor: MN PRESS

Zanimljivo, na listi timova koje nenad Lalatović nikada nije pobedio nalazi se Partizanova filijala, Teleoptik. To je jedini klub protiv kog je igrao barem pet puta, a da nikada nije slavio.

Ima četiri remija i jedan poraz, a temperamentni stručnjak se nije proslavio ni protiv Radničkog iz Kragujevca. Protiv njih ima tri remija i jedan neuspeh.

Od aktuelnih članova Superlige, najviše problema Nenadu Lalatoviću pravi TSC. Na tri dosadašnja susretaupisao je dva remija i jedan izgubljen meč, a slast pobede još nije osetio protiv tima iz Bačke Topole.

Najgore su prolazile komšije iz Bačke Palanke, pošto su izgubili svih osam mečeva od aktuelnog trenera Vojvodine!

(mondo.rs)