Uživo

Velika pobeda Zvezde, igraće Evropu na proleće: I ne samo to - bori se i za prvo mesto u grupi!

Golčina sjajnog Petrovića i nebeski skok Milunovića doneli su Zvezdi deveti bod u Ligi Evrope. To je dovoljno da se prođe u nokaut fazu!

Izvor: Tanjug/AP/Olivier Matthys, Olivier Matthys/AP

Crvena zvezda je gotovo obezbedila mesto u nokaut fazi Lige Evrope!

Pobedom nad Gentom u Belgiji, prvom u istoriji kluba, crveno-beli su došli do devetog boda i do kraja takmičenja će se sa Hofenhajmom boriti za prvo mesto u grupi. Pobedu su doneli sjajni Petrović i Milunović, a samo porazi od Hofenhajma i Libereca, i to ubedljivije od 5:1, bi izbacili Zvezdu iz Evrope. To deluje kao nemoguće...

GENT - ZVEZDA 0:2 (0:1)

Belgijski tim znao je da je ovo njima meč na "sve ili ništa", a kada je Petrović u 53. sekundi "probušio" mrežu Sinana Bolata - postalo im je jasno da će im posao biti još teži. Držali su loptu u svojim nogama, kontrolisali igru, ali je Zvezda bila fantastična u defanzivi i nije im dozvolila da se razigraju.

Igrajući u formaciji 5-3-2 kada se brani, Zvezda je namučila Gent koji nije nalazio načine da ih probije, čak ni po njihovom levom boku koji je prvi put u karijeri čuvao Aleksa Vukanović.

Zvezda je možda bila i previše defanzivna, bilo je potrebno mnogo koncentracije da bi izdržali sve napade Genta, ali onda je u 58. minutu nebeskim skokom Milunovića duplirala vođstvo.

Desetkovana ekipa Dejana Stankovića (bez Kataija, Kange, Rodića, Gobeljića i Sanoga) ostala je do kraja meča i bez povređenog Petrovića, tako je Degenek zaigrao na mestu zadnjeg veznog, crveno-beli su se još povukli i na kraju sačuvali velika tri boda.

U narednom kolu, već 3. decembra, Zvezda igra kod kuće protiv Hofenhajma.

I to će biti meč za prvo mesto u grupi...

GENT: Bolat - Hanke-Olsen, Ngadeu-Ngađui, Fortuna - Botaka (od 46. Kastro-Montes), Dorš, Ovusu (od 58. Ođiđa-Ofoe), Kums (od 85. Žorž), Mohamadi - Bezus - Bukari (od 66. Niangbo).

ZVEZDA: Borjan - Pankov, Milunović, Degenek - Gajić, Nikolić, Petrović (od 71. Eraković), Vukanović (od 86. Radulović) - Ivanić, Ben (od 71. Spiridonović) - Falćineli (od 86. Boaći).

Meč je sudio Filip Glova iz Slovačke.

20:44

90+3' - KRAJ!

Zvezda je obezbedila plasman u narednu fazu!

20:42

90' - Još tri minuta!

Gent deluje kao da se pomirio s porazom...

20:37

84' - Izmena!

Kums je izašao, a menja ga mladi Žorž. Velika šansa ubrzo potom, odličan je bio Borjan i uhvatio loptu isped igrača Genta. Aplauzi za Vukanovića, menja ga Radulović, dok Boaći ulazi umesto Falćinelija.

20:30

78' - Gol u Liberecu!

Hofenhajm je poveo protiv Libereca i to je rezultat koji Zvezdu gura u nokaut fazu.

20:23

71' - Kums!

Najveća šansa za Gent do sada. Kums je dobio loptu u kaznenom prostoru, nikoga nije bilo oko njega, ali njegov udarac odlazi pored gola, pogađa spoljni deo mreže.

Izlaze Ben i Petrović, a ulaze Spiridonović i Eraković.

20:16

65' - Šansa!

Lepo se Zvezda snalazi kada je pred golom, gađao je Vukanović, bilo je blizu Bena, ali ipak lopta ide malo pored desne stative Bolata...

I dalje nema golova na meču Liberec - Hofenhajm.

20:16

64' - Borjan!

Velika dva kiksa Zvezde. Promašio je loptu Veljko Nikolić, stigla je do Ođiđa-Ofoea, a jedan od najboljih igrača Genta šutira u Borjana.

20:09

58' - GOOL! MILUNOVIĆ! 2:0!

Fantastično, Zvezda je duplirala vođstvo!

Sjajan je to bio centaršut Bena iz levog ugla, Milunović je iskoristio blok Degeneka, nadvisio sve i doveo Zvezdu do drugog gola na meču!

20:07

55' - Borjan!

Oprezan je kapiten Zvezde. Probao je da iznenadi sa boka Bukari, lopta je zakačila Milunovića, ali vrlo dobro se snašao Borjan.

Njegoš Petrović se žali na bol u leđima, ukazuje mu se pomoć...

20:05

53' - Degenek!

Posle dugo vremena šut Zvezde. Povukao je Degenek loptu u kontri i psorobao udarac sa oko 23 metra, ali je Bolat to uhvatio bez većih poteškoća.

19:59

48' - Bezus!

Dobar skok Ukrajinca, uspeo je pored Degeneka da skoči, srećom po Borjana udarac ide preko gola, nije bilo bezopasno...

Izvor: Tanjug/AP/Olivier Matthys, Olivier Matthys/AP

19:56

46' - Izmena!

Menja trener Genta na poluvremenu. Botaka izlazi, a Kastro-Montes je na terenu.

19:49

To je bilo sve od prvog poluvremena koje je obeležila golčina Njegoša Petrovića. To je najbrži gol u Ligi Evrope ove sezone posle samo 53 sekunde...

19:39

44' - BORJAN!

Najopasnija situacija do sada, Bukari je probao glavom sa 10 metara, išlo je pod prečku, ali sjajni golman Zvezde uspeva da je izbije u korner.

19:35

38' - Gent sve više pritiska!

Zvezda se brani skoro čitavo poluvreme, Gent pokušava da probije njihove zbijene redove, moraće i crveno-beli malo da se oslobode, za ovakvu igru je potrebna ogromna koncentracija...

19:30

PRVE FOTKE IZ GENTA!

19:27

31' - Gent traži penal!

Vukanović je povukao Bezusa za ruku, bio je vrlo neoprezan, srećom po njega i Zvezdu sudija iz Slovačke pokazuje da se igra dalje.

Za to vreme na meču Libereca i Hofenhajma nema golova!

19:21

25' - Borjan!

Prvi udarac u Borjanov gol do sada. Dug je to bio napad Genta, probao je sa desnog boka da ga iznenadi Dorš, ali odlično je postavljen kapiten crveno-belih.

Izvor: Tanjug/AP/Olivier Matthys, Olivier Matthys/AP

19:17

22' - Ovaj korner nije doneo gol!

Posle dugo vremena je Zvezda bila na protivničkoj polovini, Vukanović je izborio korner, poslao ju je Ben na pet metara, ali tamo nisu bili igrači crveno-belih.

19:11

15' - Zvezda još iza lopte!

Gent potpuno kontroliše dešavanja na terenu, ali za sada nema mnogo koristi od toga. Zvezda se jako dobro kreće bez lopte i uspeva po bokovima za zaustavi prodore Genta. Za sada se vrlo dobro pokazao Vukanović koji igra levog spoljnog u 3-4-2-1 formaciji.

19:03

8' - Gent je uzeo loptu!

Belgijanci, kao i u Beogradu, preuzimaju inicijativu i sada je Zvezda iza lopte, ali ima fantastičan rezultat na početku meča.

18:57

1' - GOOOL! PETROVIĆ! 0:1!

Kakav početak Zvezda, neverovatno!

Već u prvom napadu Njegoš Petrović dovodi Zvezdu u prednost i to fantastičnim golom. Primio je loptu posle kornera na oko 22 metra od gola, pogledao ka Bolatu i ispalio "bombu" prema Turčinu, ništa nije mogao.

Veliko slavlje Crvene zvezde!

18:55

1' - Meč je počeo!

Navijači belgijskog Genta su na tribini razvili transparent sa brojem 10 u čast velikog Maradone.

18:54

Minut ćutanja za pokojnog Dijega Armanda Maradonu.

18:49

Igrači su spremni, izlaze na teren...

Izvor: Arena Sport/Screenshot

18:08

Oproštaj od Maradone!

18:07

REZERVE!

Na klupi Zvezde šansu čekaju Popović, Pavkov, Boaći, Simić, Gavrić, Eraković, Radulović, Spiridonović, Krstović i omladinci Lazetić i Bačanin, dok su na drugoj strani kod Genta u pripravnosti Kusemans, Vanden Bore, Ođiđa-Ofoe, Nangbo, Van Del, Kastro-Montes, Samoa, Džordž i Arslanagić.

17:43

SASTAVI!

GENT: Bolat - Hanke-Olsen, Ngadeu-Ngađui, Fortuna - Botaka, Dorš, Ovusu, Kums, Mohamadi - Bezus - Bukari.

ZVEZDA: Borjan - Pankov, Milunović, Degenek - Gajić, Nikolić, Petrović, Vukanović - Ivanić, Ben - Falćineli.

Za sada informacije govore da će Vukanović igrati levog spoljnog u formaciji 3-4-2-1, kao što je Zvezda izašla i u Hofenhajmu, ali ostavimo ipak početak meča da vidimo da li se Stanković na kraju odlučio za formaciju sa četvoricom pozadi.

Meč sudi Filip Glova iz Slovačke.

17:21

KO ĆE IGRATI?

Sastavi se uskoro očekuju, a jedino je poznato da neće biti Kange, Kataija, Rodića, Sanoga i Gobeljića, dok male šanse da počne meč ima i Gavrić.

Sprema li Stanković neko iznenađenje?

17:20

Statistika!

Crvena zvezda je četiri puta do sada gostovala u Belgiji i sva četiri puta je poražena, a navijači dobro pamte duel sa Ekerenom. Tog duela prisetio se i naš kolumnista Miloš Jovanović koji dobro pamti i kišu koja je padala te večeri!

Interesantno, ovo je prvi put da Gent dočekuje srpski tim na svom stadionu.

16:32

Dobro došli u MONDO live!

Ostanite uz MONDO, pratićemo duel Crvene zvezde i Genta na "Gelamko areni" koji počinje tačno u 18.55. Ovde vas očekuju sastavi, prenos, fotografije, golovi...

Ukratko

  • Zvezda je pobedila 2:0.
  • Golove su dali Petrović u 1. i Milunović u 63. minutu.
učitaj još +