Fudbal

Maradona ih zvao "prljavim mafijašima", a oni se oglasili: Poslali su poruku svim zemljama o Dijegu!

Autor Goran Arbutina

Zvanično saopštenje je stiglo i u Srbiju.

Izvor: Tanjug, Thibault Camus/AP

Decenijama unazad, Dijego Maradona vodio je svoj "rat" protiv Međunarodne fudbalske federacije, FIFA.

Optuživao je svjetsku "kuću fudbala" za veliku korupciju, glasno je kritikovao bivšeg predsjednika te organizacije Sepa Blatera i poručivao:

"Dužnost mi je da se borim sa mafijom, koja je još prisutna u FIFA-i. Moram se boriti sa onima koji su dugo pljačkali FIFA-u. Želim ući u FIFA-u. Koristi mi što sam na istoj talasnoj dužini sa Amerikancima, koji vode istragu o korupciji u FIFA-i", rekao je Maradona 2015. godine.

Ove nedelje, u kojoj je bol zbog njegove smrti ujedinila sve ljubitelje fudbala širom svijeta, oglasila se FIFA i o jednom od najvećih igrača ikad pisala svim zemljama.

Ta poruka je stigla i u Superligu, koja je objavila u cjelosti:

"Fudbal je 25. novembra 2020. godine izgubio jednu od svojih najvećih ikona, Dijega Armanda Maradonu. Svuda po svijetu se osjeća snažan gubitak zbog preranog odlaska istinske fudbalske legende. Nije pretjerivanje reći da fudbal neće biti isti bez njega. Zauvijek ćemo biti zahvalni za ono što je dao našem sportu i veoma će nam nedostajati.

U čast Dijega Armanda Maradone, kao i u ime solidarnosti sa njegovom porodicom i svima koji su ga toliko voljeli, zastave u sjedištu FIFA su na pola koplja, a FIFA poziva i organizatore svih takmičenja da održe minut ćutanja na svakoj fudbalskoj utakmici tokom ovog vikenda ili prvom narednom prilikom.

Zbog svega navedenog ovog vikenda će i na srpskim terenima biti odata počast velikom Dijegu Armandu Maradoni", navedeno je.

(mondo.rs) 

Tagovi