Traži maksimum

Stanojević o Markoviću, Jojiću i dilemi: Nemam ništa od toga da neko bljesne, pogledajte Asana!

Autor 000

Nema opuštanja za Partizan ni u posljednjem meču.

Izvor: MN PRESS

Fudbaleri Partizana će se u 19. kolu Superlige Srbije sastati sa ekipom Mladosti iz Lučana, a pred jako bitan meč medijima se obratio i šef struke crno-bijelih Aleksandar Stanojević. 

On je na startu istakao da je zdravstvena situacija u timu dobra, nedostaju samo dvojica pred posljednji meč u polusezoni. 

"Situacija je dobra, svi su spremni osim Bajbeka, Miljković ima temperaturu i za njega je gotova ova polusezona. Posljednja utakmica je uvek teška jer su igrači "već otputovali"", naglasio je šef struke Partizana. 

Njegov tim je u seriji dobrih rezultata, sa sedam pobjeda zaredom, a Stanojević nije želio da komentariše eventualne mete u prelaznom roku prije kraja jesenjeg dijela prvenstva.

"Ako bude osma pobjeda sutra, onda će olakšati. Znate svi da se se u fudbalu poslije jedne utakmice mijenjaju i razmišljanja i stavovi, videćemo onda u kom će pravcu ići prelazni rok", dodao je Stanojević i istakao da smatra da je liga sa 20 klubova ipak prevelika za uslove Srbije. 

"Sigurno da je glomazna, sa manje klubova bi bio i veći kvalitet, ali korona je nametnula da se neke stvari odigravaju na određen način", dodao je on

Lazar Marković je opet bio u centru pažnje. Dao je gol protiv Voždovca, ali je šef struke crno-bijelih istakao da od njega želi konstantnost.

"Na prošloj konferenciji sam pričao o tim stvarima. Lazar je dijete Partizana, mnogo voli klub, imao je velikih pehova sa povredama. Igrao je u velikim klubovima i svaka čast na tome, ali ja priznajem samo timski učinak. Nemam ništa od toga da bilo ko od igrača bljesne na trenutak. Moraju igrači da se promijene, da daju to u kontinuitetu. Meni je drago što je dao gol, ali mora mnogo više da se prilagodi kolektivu, da više da sebe. Imate Asana koji kao bočni igrač ima učinak od 11 golova i na svakom treningu je na 200 odsto. Ko god to ne radi neće biti u timu", istakao je Stanojević.

Pošto neće biti Aleksandra Miljkovića u timu postoji dilema za mjesto desnog beka.

"Imamo dilemu da li da bude Banjak koji je bio prošlu utakmicu ali nije dovoljno ofanzivan ili Lutovac koji je ofanzivniji, ali nije mu to prirodna pozicija", dodao je trener Partizana. 

Prokomentarisao je i sjajan potez Miloša Jojića. 

"Njega će stići ljudska nagrada za to, a fudbalska će stići ako radi jako i trenira dobro. Vidjećemo da li će početi utakmicu jer mi stalno rotiramo. On je dijete Partizana, on to radi iz srca, oseća sve ovo", objasnio je Stanojević. 

Ovaj meč se igra protiv tima koji nije u formi. Ipak, nema opuštanja. 

"Pogubno je ako nismo 100 odsto u tome. Nama je svaka utakmica na život ili smrt, tako je u Partizanu. Tako smo vaspitavani, tako igramo i tako se ponašamo", dodao je on.

Braniće Stojković na ovom meču.

"Realno je red na Stevanovića, ali braniće Stojković ovog puta. Kod nas ima neka hijerarhija iz sto razloga, on je kapiten, lider tima", otkrio je Stanojević.

Stanojević pred Mladost
Izvor: YouTube/FK Partizan

(MONDO)