U rasulu

Hrvatski velikan u rasulu: Posle velikog poraza otišli po pomoć kod nadbiskupa, nadaju se poseti pape!

Autor Bojan Jakovljević

Kad ne ide na terenu, red je da se pomoć potraži na drugom mestu.

Izvor: YouTube/HNK Hajduk Split/Printscreen

Zdravko Mamić je napravio dominantnu silu od Dinama u Hrvatskoj, a dominaciju "modrih" je samo u jednoj sezoni uspela da prekine Rijeka

Hajduk kao najtrofejniji hrvatski klub u bivšoj Jugoslaviji čeka trofej od 2005. godine kada su poslednjih put bili šampioni Hrvatske. 

Preuzeo ih je i dugogodišnji saradnik Arsena Vengera Boro Primorac, ali ništa ne daje rezultate. U poslednjem meču su izgubili od Gorice na "Poljudu" 4:2 i čelni ljudi kluba su se odlučili na nešto drukčije metode. Kada nije pomoglo ništa na terenu i van njega u fudbalskom smislu, potražili su pomoć na drugom mestu. 

Predsednik Hajduka Lukša Jakobušić je otišao po savete kod splitsko-dalmatinskog nadbiskupa Marina Barišića! Oni su razgovarali o važnosti Hajduka za celu regiju, ali u zvaničnom saopštenju stoji da se pričalo i o tome da "loši Hajdukovi rezultati zamagljuju sav onaj dobar rad koji u pozadini tih rezultata ostaje nevidljiv".

Ovim povodom se čak govorilo i o tome kako je Papa Jovan Pavle II dva puta primao Hajduk u audijenciju, te da se u Splitu nadaju da će ihj sada primiti papa Franja.  

Tagovi