SELEKTOR "NA ČEKANJU"

Za sada, ništa od novog selektora: Odluka pada 28. decembra

Autor Bojan Jakovljević

Za ponedjeljak zakazana posebna sjednica, na kojoj će biti razmatrano pitanje izbora novog selektora BiH.

Izvor: FENA

Na današnjem zasjedanju Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH nije razmatrano pitanje izbora novog selektora BiH, a to će biti učinjeno u ponedjeljak, 28. decembra, za kada je zakazana posebna sjednica IO FS BiH.

Član stručnog dijela Komisije za izbor novog selektora Emir Spahić zbog porodičnih obaveza nije bio prisutan na današnjoj sjednici, tako da se u njegovom odsustvu nije raspravljalo o nasljedniku Dušana Bajevića, odnosno izvještaj je podnio samo Zvjezdan Misimović.

Osim Sergeja Barbareza i Ivajla Peneva, u konkurenciji za novog selektora je i Mehmed Baždarević, koji je naknadno podnio kandidaturu.

”Na današnjoj sjednici Izvršnog odbora FS BiH nije se odlučivalo o selektoru niti su spominjana imena bilo kojeg od kandidata. Nije bilo rasprave jer Stručna komisija (Zvjezdan Misimović i Emir Spahić, op.a.) nije dostavila kompletan izvještaj po pitanju obavljenih razgovora sa kandidatima. Kada bude završen kompletan izvještaj Izvršni odbor FS BiH raspravljaće o izboru novog selektora, i to u što skorijem roku”, rekao je Adnan Džemidžić, generalni sekretar FS BiH, a prenosi Anadolija.

Komisija je obavila razgovore sa još nekoliko kandidata, među kojima su Amar Osim, Husref Musemić, Marko Simone, Sergej Jakirović, Ermin Šiljak i Aljoša Asanović.