Kao nekada

Mančester junajted vratio vreme: Opet "Fergi tajm" na Old Trafordu!

Autor Nebojša Šatara

Važna pobeda "crvenih đavola" golom u nadoknadi vremena. Na dva boda su od Liverpula!

Izvor: Tanjug/Pool via AP/Laurence Griffiths

Tokom nezaboravnih decenija pod vođstvom ser Aleksa Fergusona (1986-2012), Mančester junajted kao da je uživao da slomi protivnika u završnici ili nadoknadi vremena. To vreme nazvano je među navijačima "Fergi tajm", o njemu su pisani članci i analize, a današnji tim velikana sa Old Traforda podsetio je u utorak kako je to izgledalo!

Mančester junajted pobedio je Vulverhempton 1:0, a strelac je bio Markus Rašford u 94. minutu! Portugalac Bruno Fernandeš poslao je savršenu dugu loptu sa polovine terena, Junajtedov đak je primio u kaznenom prostoru, šutirao posle driblinga i poslao u mrežu, nakon što je zakačila nekog od defanzivaca "Vulvsa".

Na taj način, "crveni đavoli" su na kraju 2020. godine došli na drugu poziciju tabele, sa 30 osvojenih bodova - samo dva manje od lidera i svog najvećeg rivala, Liverpula.

Srpski vezista Nemanja Matić odigrao je ceo meč za ekipu Ole Gunar Solskjera i sa saigračima je naneo Vulvsima bolan poraz. Na sličan način, golom u finišu, uobičajeno neefikasni "vukovi" pre dva dana su kaznili Totenhem i "otkinuli" mu dva boda.

Iako je bolno ispao iz Lige šampiona, Mančester junajted je u novembru i decembru napravio niz od devet mečeva bez poraza u Premijer ligi (sedam pobeda i dva remija) i zato će dočekati 1. januar i utakmicu protiv Aston vile u sjajnom raspoloženju.

Koliko će "crveni đavoli" izdržati i da li će moći da se umešaju u trku za titulu?

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posjetite Mondo Pređi na sajt