Gotovo je

Zvezda se oglasila- KRAJ: "Hvala" na rastanku sa klupskim rekorderom

Autor fudbal

Završena je epizoda Ričmonda Boaćija na "Marakani"

Izvor: MN PRESS

Dilema nije ni postojala, ali sada je definitivno kraj. Iskusni centarfor Ričmond Boaći (27) napustio je Crvenu zvezdu i slobodan je u izboru novog kluba.

Zvezda se odavno okrenula drugim rješenjima, a danas je zahvalila svom dugogodišnjem napadaču za sve što je uradio na "Marakani": "Boćko, hvala na svemu! Želimo ti mnogo uspjeha u nastavku karijere", navedeno je u klupskoj poruci.

Boaći je nastupao za Zvezdu u dva mandata. U prvom, uspješnijem, od januara 2017. do februara 2018. postigao je čak 39 golova u 48 nastupa, blistao u svim takmičenjima, donio važnu pobjedu protiv Kelna i pomogao da crveno-bijeli zarade 5,5 miliona.

Potom se vratio u klub u leto 2018. za milion i po evra i nije uspio da ponovi nasupe iz prve epizode, a ni da ostane u kontinuitetu zdrav. Zbog toga ovakav rasplet nije iznenađenje, pa ostaje da se vidi koji će biti njegov naredni klub.

Ove sezone Boaći se posebno mučio, nekako je prekinuo "post" koji je trajao duže od godinu dana i u skladu s takvim učinkom izgubio povjerenje Dejana Stankovića. 

Oproštajni gol dao je na gostovanju Zlatiboru početkom decembra i bio je to njegov 60. pogodak u Zvezdi, sa kojom je osvojio tri titule i ostavio dubok trag.

(MONDO)