Fudbal

Spasio je Krotone i Đenovu, može li i Torino? Vratio se junak "bikova" iz 2006. godine!

Autor Dragan Šutvić

Davide Nikola preuzeo je komandu nad ekipom

Torino new coach Davide Nicola gestures during his first training session, in Turin, Italy, Tuesday, Jan. 19, 2021. Torino hired former player Davide Nicola as coach on Tuesday to replace the fired coach Marco Giampaolo. Giampaolo was let go on Monday after a poor start to the season left Torino 18th in the league standings, a point from safety. (Fabio Ferrari/LaPresse via AP)
Izvor: Tanjug/Fabio Ferrari/La Presse

Torino je, zbog loših rezultata, otpustio dosadašnjeg trenera Marka Đampaolo – a njegova zamjena već stigla!

Ulogu prvog trenera preuzeće Davide Nikola, nekadašnji fudbaler "bikova", sa kojima je u sezoni 2005/06 izborio nastup u Seriji A. I prije toga je, takođe, bio igrač Torina, i to od 1992. do 2001. godine, uz pozajmice u Andriji, Ankoni i Peskari.

"Davide Nikola rođen je u Luzerni San Đovani, blizu Torina, 5. marta 1973. godine. Kao igrač, nosio je dres Torina u sezoni 2005/06, te pomogao 'Granati' da se plasira u Seriju A zahvaljujući pogotku protiv Mantove u nadoknadi vremena finala plej-ofa. Trenersku karijeru počeo je 2010. godine, a nezaboravne stvari uradio je sa Krotoneom, sa kojim je na devet utakmica osvojio 20 bodova i izborio opstanak u Seriji A 2017. godine. Još jedan uspjeh ostvario je sa Đenovom prošle godine, ostavivši je u ligi. Predsjednik Urbano Kairo želi Nikoli dobrodošlicu nazad i želi mu mnogo uspjeha u radu. Zauvijek, naprijed 'bikovi'", riječi su kojima je klub dočekao novog trenera.

Osim Krotonea i Đenove, još je trenirao Lumecane, Livorno, Bari i Udineze.

Pred njim je, svakako, mnogo posla. Torino na posljednjih 12 utakmica u Seriji A ima samo jednu pobjedu i u ovom trenutku je na 18. poziciji, koja na kraju sezone vodi u niži rang.