nevjerovatno

Gomilaju se muke Barselone: Sad neće da plati bivšeg trenera jer je bio "nesposoban" da vodi prvi tim?!

Autor Dragan Šutvić

Muka muku stiže, gigant sve više posrće

Izvor: Tanjug/AP/Joan Monfort

Pored svega što joj se dešava na terenu, ali i van njega, zbog čega svi gube živce i strpljenje, sada se pojavila informacija da se Barselona žestoko obračunava sa bivšim trenerom Kikeom Setjenom, koji je otpušten još u avgustu.

Setjen ne samo da je prosuo Barsinu prednost poslije nastavka takmičenja, već je vodio tim u jednom od najvećih poniženja u istoriji kluba, porazu od Bajerna 8:2 u Ligi šampiona. U Blaugranu je došao u januaru 2020. iz Betisa i potpisao ugovor na dvije i po godine.

Problem je nastao u tome što je trener potraživao svoje prihode, a Kadena ser javlja da je Barselona sada napisala žestoko pismo svom bivšem radniku u kome kaže da joj ne pada napamet da plati zaostala potraživanja, za koja se procjenjuje da iznose oko 4 miliona evra.

Razlog? "Trener nije imao ni sposobnost ni karakter da vodi tim"!

Barselona je u pismu navela i da je "djelovalo da treninge i utakmice vodi pomoćni trener" umesto Setjena. Španska publikacija piše da je klub spreman da ide na sud zbog odluke da ne plati trenera.

Sve ovo dolazi u trenutku kada je Barsa treća na tabeli, sa 10 bodova zaostatka za Atletiko Madridom i kada su atmosfera u timu i oko kluba na najnižim granama u ovom vijeku. Naravno, niko još nije zaboravio da je ikona kluba Lionel Mesi poslije blamaže od Bajerna htio da ode i da ga je klub jedva zadržao. Strahovi da će otići ovog ljeta i dalje su jaki.

Setjen je govorio da je imao problema da trenira Mesija.

"Mesi je najbolji fudbaler svih vremena… Lea je teško trenirati. Ko sam ja da ga mijenjam kad su ga drugi prihvatili takvog i godinama nisu pokušavali da ga mijenjaju? Postoji još jedno lice osim igračkog i ono je teže za upravljanje. Mnogo teže", ispričao je Setjen dva mjeseca poslije otkaza.

Povrh svega, Barselona se muči sa finansijskim udarom zbog pandemije, a cijeli prvi tim pristao je na smanjenje plate da bi tako pomogao klubu.

Setjen je vodio ekipu na 25 utakmica, od čega je pobijedio u 16, uz četiri remija i pet poraza.

(MONDO)