Fudbal

MONDO: Borac raskinuo ugovor sa Kruzom, još jedan igrač na izlaznim vratima!

Autor Goran Arbutina

Brazilski štoper napušta banjalučki Borac nakon samo jedne polusezone na Gradskom stadionu.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Banjalučki Borac ove zime radi na rekonstrukciji ekipe za narednu polusezonu, a poslije dolaska četvorice igrača crveno-plavi su počeli da ispunjavaju i rubriku "odlasci".

Novi trener Marko Maksimović ne računa na brazilskog štopera Daglasa Kruza i on je napustio klub poslije samo jedne polusezone na Gradskom stadionu, potvrđeno je MONDU.

 "Sa Kruzom smo sporazumno raskinulio ugovor i on je slobodan igrač", rekao je direktor kluba Dejan Lukendić.

Osim njega Borac bi trebao da napusti i napadač Mamadu Đalou, Amerikanac porijeklom iz Gambije, koji se nije nametnuo nakon dolaska u Borac pa je proteklu polusezonu proveo na pozajmici u Ljubiću.

Ni tamo se nije pokazao, jer je za polusezonu postigao samo jedan gol, tako da se gotovo sigurno neće vraćati među crveno-plave.
Ni on nije u planovima stručnog štaba Borca, pa uprava kluba trenutno pregovara sa njim o raskidu ugovora koji mu inače važi do 31. maja.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Borac će tako napustiti dva stranca, ali je moguće da će uskoro potpisati jednog.

Kamerunac Donald Mols priključio se treninzima Borca i pokušaće da se nametne za mjesto u ekipi pred odlazak crveno-plavih u Antaliju.

Dvadesetdvogodišnji fudbaler igra na poziciji zadnjeg veznog, a stigao je iz druge hrvatske lige, iz ekipe Kustošija, nakon što je prethodno ponikao i proveo dve sezone u zagrebačkoj Lokomotivi.