Fudbal

Prva pobjeda Sarajeva u Umagu: "Minimalac" dovoljan za bugarski Levski

Autor Nebojša Šatara

Fudbaleri Sarajeva savladali su ekipu Levskog iz Sofije u okviru priprema u Umagu.

Izvor: Promo/FK Sarajevo

Nakon poraza od ekipe Domžala rezultatom 4:1 u prvom pripremnom meču u Umagu, aktuelni prvaci Bosne i Hercegovine u utorak su odigrali mnogo bolje i slavili protiv bugarskog tima sa 1:0 (0:0).

Levski je početkom utakmice imao terensku incijativu i kreirao je prve prilike na ovom meču, ali promjene rezultata nije bilo.

Sarajevo se u nastavku meča "probudilo" i zaigralo dosta bolje, oba tima su igrala izuzetno borbeno, međutim do kraja prvog poluvremena ozbiljnijih prilika nije bilo.

Drugo poluvrijeme donijelo je bolju igru Sarajeva, koje je nakon ulaska Benjamina Tatara zaigralo dosta ofanzivnije. Nagrada za takvu igru došla već u 54. minutu kada je na asistenciju Tatara gol postigao Haris Handžić, a kasnije se ispostavilo da će to biti jedini pogodak na ovom meču.

"Bordo" tim je imao novu priliku nekoliko mknuta kasnije kada je Andrej Đokanović izašao sam pred čuvara mreže Levskog, ali nije uspio da ga savlada.

Lijepim udarcem u 65. minutu pokušao je Aleksandar Pejović, međutim promjene rezultata nije bilo.

Oba tima su do kraja utakmice imala nekoliko obećavajućih napada, ali odbrane su bile na visini zadatka, pa je Sarajevo u svom drugom pripremnom meču u Umagu ostvarilo prvu pobjedu.

Treća i ujedno posljednja pripremna utakmica na terenima u Umagu "bordo" tima igra se 8. februara protiv slovenačke ekipe Triglava iz Kranja.

(mondo.ba/Fena)