Šampionski?

"Ko ima kritike, neka slobodno kaže"... Stanković brani igrače Zvezde poslije 3:1: Ovako se uzimaju prvenstva!

Autor Dragan Šutvić

Trener Crvene zvezde štiti svoje fudbalere nakon pobjede u Novom Pazaru.

Izvor: MONDO/ARENA SPORT/SCREENSHOT

Crvena zvezda je trijumfom započela proljećni dio prvenstva, a Dejan Stanković morao da objasni da se baš ovako osvajaju titule. Rezultat je bitan, ljepota baš i ne.

Klasičan italijanski pristup fudbalu vidjeli smo i danas u Novom Pazaru, mada se ne može reći da su neki momenti, poput kontre za drugi gol ili Ivanićevog voleja kod trećeg pogotka bili ružni.

Da li nakon ovakvog meča postoji prostor za kritiku...

''Zavisi ko kako gleda utakmicu. Prvo kolo, težak teren, težak put, gostovanje, nema mjesta za kritike... Ko ima kritike nek slobodno kaže. Čestitam momcima, ovako se uzimaju prvenstva. Šta bi bilo da smo igrali lepršavo i da nismo pobijedili utakmicu, kakav bi komentar bio. Da li je lijepo ili ružno, nema veze... Znali smo da neće biti lako, borba svaka druga lopta, dueli, faulovi, ono što smo spremali smo dali iz druge lopte. Nikom neće biti lako u ovom gostovanju, ovdje je bio snijeg pre tri dana i teren je bio mekan. Čestitam momcima'', rekao je Stanković.

Dejan Stanković je istakao i čime je najzadovoljniji nakon meča u Novom Pazaru.

''Zadovoljan sam odnosom, odradili smo dobre pripreme, imamo dobar roster i fenomenalne momke koji jedva čekaju da igraju'', dodao je trener Crvene zvezde.

Svoje viđenje utakmice imao je i Radoslav Batak, trener Pazaraca koji ima razloga za zadovoljstvo.

#Ne bih rekao da je prvih 45 neubjedljivo... Primili smo jeftin gol iz prekida, poslije smo imali dva-tri dobra centaršuta gdje smo mogli da napadnemo loptu. To je bilo i jedino što je Zvezda napravila tu. Dali smo gol Zvezdi koja na pripremama nije primila gol, a onda opet prekid i odbijena lopta. Rutinski su priveli meč kraju. Imali smo naše šanse, mogli smo da budemo odlučniji, nisam zadovoljan rezultatski."

Crvena zvezda će u narednom kolu igrati protiv Radničkog iz Niša, dok će ekipa Novog Pazara igrati protiv Partizana.

(MONDO)