iskren

Priznanje Hrvata - "Namjerno sam ga udario da osvetim brata": Faul nije bio slučajan "došlo je vrijeme da plati za sve"

Autor Nebojša Šatara

Lovren namjerno udario špansku ikonu da osveti svog prijatelja

Izvor: Profimedia

Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren, legenda Liverpula i sada kapiten Zenita konačno je priznao da nije slučajno izazvao incident na utakmici protiv Španije prije više od dvije godine.

On je tada laktom udario Serhija Ramosa i sada je rekao da je to bilo namjerno i da je to bila "osveta" za Mohameda Salaha.

Real je pobijedio Liverpul 3:1 u finalu Lige šampiona 2018. godine, a Ramos je tada povrijedio Salaha. Lovren je o incidentu pričao za egipatsku televiziju Sada El Balad.

"Da li sam namjerno udario Ramosa zbog Salaha? Vrlo moguće. Luka Modrić je sve vrijeme pokušavao da smanji napetost između mene i Ramosa kad smo igrali protiv Španije. Ipak, namjerno sam ga udario i samo sam mu rekao: 'Sad smo kvit'. Poštujem Ramosa kao igrača, ono što čini za svoju tim. Osvojio je mnogo titula. Ipak, ne sviđa mi se mnogo toga u načinu na koji se ponaša", rekao je Lovren.

Dalja pitanja mu nije trebalo postavljati.

"Mislim da je Ramos namjerno povrijedio mog prijatelja Salaha i bilo je krajnje vrijeme da plati za to. U finalu smo bili bolji, a povreda Salaha je bila strašan udarac. Tada je Real Madrid počeo da dominira", rekao je Lovren.

(mondo)