Uživo

Silni Bajern zgazio Sergeja i Lacio: Čelsi produbio krizu Atletika, naziru se četvrtfinalisti

Zanimljivo i u Rimu i u Bukureštu

Izvor: Tanjug/AP Photo/Vadim Ghirda

Završene su i ove utakmice četvrtfinala Lige šampiona. Šampion Bajern Minhen je pregazio Lacio u Rimu 4:1, dok je Čelsi produbio krizu Atletiko Madrida pobedom "u gostima" 1:0.

Bajern je ipak klasa za Lacio, koliko god bio u krizi. Hrabri su bili Rimljani, hteo je tim Simonea Inzagija da igra, ali ne samo da su Bavarci pokazali kvalitet, već je domaćin pravio zaista amaterske greške, koje evropski prvak uvek kažnjava.

Robert Levandovski je već u 9. minutu doveo Bavarce u prednost, posle katastrofalne greška Matea Musakija. Hteo je da vrati loptu golmanu, ali nije gledao gde se nalazi Levandovski, koji je lako presekao loptu po nakvašenom terenu, zaobišao Pepea Rejnu i smestio loptu u praznu mrežu. Pravi poklon.

To je Poljaku bio 72. gol u Ligi šampiona, čime je prestigao Raula Gonzalesa. Ispred njega su samo Lionel Mesi sa 119 i kralj ovog takmičenja Kristijano Ronaldo sa 135.

U 18. minutu smo videli uzbuđenje na drugoj strani, kada je srušen Sergej Milinković-Savić, ali je sudija odmahnuo rukom, iako su domaći igrači tražili penal. Pokušavao je malo posle toga Lacio, ali bez većeg efekta, samo da bi Bajern u 24. minutu pokazao ko je ko. Džamal Musijala je sa ivice kaznenog prostora rutinski pogodio mrežu posle dodavanja Leona Gorecke.

Musijala za tri dana puni 18 godna, a večeras je postao najmlađi Englez koji je postigao gol u Ligi šampiona, prestigavši Aleksa Okslejd-Čemberlena, star skoro jednu deceniju. Lacio ni tada nije odustajao, pa je u finišu poluvremena pokušao da ublaži prednost gostiju.

Manjak dobre završnice u jalovim napadima iskoristio je Bajern, pa je posle brze kontre Kingslija Komana mrežu Leroj Sane u 42. minutu postigao novi gol.

Na poluvremenu je bilo 3:0, a već u 47. minutu Aćerbi je zatresao sopstvenu mrežu. Novi gol je pao posle samo dva minuta, kada je Korea savladao Manuela Nojera nakon odličnog.

Do kraja meča Lacio je napadao u nameri da nekako ublaži poraz pred revanš u Minhenu, ali mu to nije pošlo za rukom.

Atletiko je bio "domaćin" u Bukureštu zbog poznate situacije, ali je Čelsi slavio 1:0 i opravdao ulogu favorita, pošto su "jorgandžije" u krizi.

Junak trijumfa bio je veteran Olivije Žiru, koji je "makazicama" u 68. minutu savladao Jana Oblaka.

Gledali smo večeras taktičko nadmudrivanje dvojice trenera, u kome je Toma Tuhel bio uspešniji od Dijega Simeonea. Čelsi je igrao na posed, a Atletiko je u svom stilu birao čvrstu odbranu i efikasne kontre.

Posle jedne brze akcije lopta je odskočila, a Žiru se podigao i makazicama savladao Oblaka. Zloglasni sudija Felik Brih podigao je ruku u znak ofsajda, ali je posle iz VAR sobe stigla ispravka – sve je bilo čisto. 1:0 za Čelsi.

Tuhel je odmah pole toga osvežio svoj tim, uveo je Kantea i Ziiječa da bi ojačao sredinu. Simeone je odgovorio četvorostrukom izmenom, ali nije mogao da nađe odgovor za postavku igre Nemca.

Biće zanimljivo u revanšu.

22:51

Kraj utakmica

Završene su i ove utakmice četvrtfinala Lige šampiona. Šampion Bajern Minhen je pregazio Lacio u Rimu 4:1, dok je Čelsi produbio krizu Atletiko Madrida pobedom "u gostima" 1:0.

21:16

14' Suarez "servirao" gol, ali ništa od toga

Sjajna šansa za Atletiko! Suarez je zadržao loptu u "mrtvom" uglu leve strane, bacio je loptu na drugu stranu, ali je Tomas Lemar slabo reagovao. Odlična šansa!

21:11

9' Levandooovskiiiii! Vodi Bajern!

Katastrofalna greška Musakija. Hteo je da vrati loptu golmanu, ali nije gledao gde se nalazi Levandovski, koji je lako presekao loptu po nakvašenom terenu, zaobišao golmana i smestio loptu u praznu mrežu. Pravi poklon. 

21:10

9' Bajern počeo ŽESTOKO!

Bajern je krenuo žestoko i od starta je pritisnuo Lacio, koji ima problema da izađe sa svoje polovine. Već je propustio dve dobre prilike. Nije dobro za Rimljane.

21:06

Saul testirao Mendija odmah

Golman je bio na mestu, a odbitak je otišao napolje, srećom za Čelsi. Mejson Maunt je dobio žuti karton već u drugom minutu. Nervozan početak za plavce.

21:03

Počele su utakmice!

Da vidimo ko će se radovati večeras.

21:02

Promene Simeonea i Tuhela

Tomas Tuhel je napravio četiri izmene u odnosu na tim koji je igrao nerešeno sa Sautemptonom. Kristijensen se vratio u odbranu umesto Zume. Hadson-Odoi je ponovo u startnih 11, umesto Džejmsa. Kante se preselio na klupu u odnosu na Žoržinja, dok je Abraham ustupio mesto Žiruu.

Dijego Simeone je napravio tri izmene u odnosu na tim koji je izgubio od Levantea. Stefan Savić je zamenio Hosea Himenesa, koji je povređen. Saul je u sredini umesto Kondogbije, dok na levoj strani igra Lemar umesto Lodija.

20:58

Šta su menjali Inzagi i Flik?

Laciju je ovo prvo učešće u nokaut fazi Lige šampiona posle 21 godine (sezona 1999/00), što je najveći razmak između dva nastupa jednog kluba u ovoj fazi u istoriji takmičenja.

Hansi Flik je posle poraza od Ajntrahta reagovao sa dve izmene u startnoj postavi. U timu su Gorecka i Musijala. Roka i Čuopo-Moting će početi meč na klupi, na kojoj se nalazi samo pet izmena.

Simone Inzagi je napravio samo jednu izmenu u odnosu na ekipu koja je pobedila Sampdoriju za vikend: Lazari je zamenio Lulića.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt
Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt
20:38

Dobrodošli u MONDO Live!

Ostanite sa nama, pratićemo sva bitnija dešavanja sa utakmica Lacio - Bajern i Atletiko - Čelsi