Fudbal

"Zmajevi" na korak od Evropskog prvenstva: Futsaleri BiH slavili u Rumuniji!

Autor Nebojša Šatara

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine zabilježila je treću pobjedu iz tri utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo!

Izvor: Anadolija/Haris Badzic

Izabranici Ive Kreze su zabilježili pobjedu na gostovanju u Rumuniji i napravili veliki korak ka istorijskom, prvom plasmanu na EURO.

"Zmajevi" su vodili 0:2 pogocima kapitena Anela Radmilovića, ali su domaći igrači uspjeli u nastavku da izjednače rezultat preko Brazilca Paula Fereire i Marijuša Mateja.

Činilo se tada da će BiH ipak biti poražena ili u najboljem slučaju osvojiti bod, kada je minut prije kraja sijevnula "bomba" Srđana Ivankovića u same rašlje.

Poslije tri meča, BiH ima maksimalnih devet bodova, drugi su Rumuni sa dva, a po jedan bod i utakmicu manje imaju selekcije Sjeverne Makedonije i Srbije.

BiH će se i u četvrtom kolu sastati sa Rumunijom. Taj meč na programu je 10. marta u u Zenici.

U drugom meču trećeg kola u grupi 4 sutra se u Vranju sastaju Srbija i Sjeverna Makedonija.

Bosna i Hercegovina: Darko Milanović, Davor Arnautović, Srđan Ivanković, Bilal Jelić, Nermin Kahvedžić, Stanislav Galić, Marin Sesar, Josip Sesar, Amel Handžić, Ivan Ivanković, Anel Radmilović, Josip Bošković, Adnan Kalajdžić, Kristijan Pantić. Selektor: Ivo Krezo.

Tabela grupe 4 kvalifikacija za EP:

1. Bosna i Hercegovina 3 3 0 0 9:5 9
2. Rumunija 3 0 2 1 6:7 2
3. S. Makedonija 2 0 1 1 3:4 1
4. Srbija 2 0 1 1 4:6 1

Tagovi