Fudbal

Marinović poslije prvog ligaškog poraza na klupi Sarajeva: Veoma loše prvo poluvrijeme, moraćemo da mijenjamo za Kup!

Autor Dragan Šutvić

Poslije 16 pobjeda i osam remija u domaćem prvenstvu, Sarajevo je upisalo prvi poraz pod Marinovićevom komandom

Izvor: Fena/Almir Razić

Više od 450 dana (precizno, 463) Sarajevo nije znalo za poraz u m:tel Premijer ligi BiH.

Poslije 16 pobjeda i osam remija, večeras je taj niz prekinut – izabranike Vinka Marinovića savladao je Zrinjski i zasjeo na drugo mjesto, uz osam bodova manje od večerašnjeg rivala.

"Prije svega, čestitao bih ekipi Zrinjskog na pobjedi. Mislim da smo prvo poluvrijeme odigrali izuzetno loše, gubili smo 1:0, a mislim da je Zrinjski imao još dvije-tri dobre prilike i da je mogao da ima i ubjedljiviju prednost. U drugom poluvremenu smo pokušavali da došemo do nekih prilika, imali smo posjed, ali u suštini nismo postigli gol, a kada to ne uradite, ne možete ni da očekujete da se nešto 'okrene'. Imali smo pred ovaj meč kadrovskih problema, a ostaje nam sad da vidimo na koga možemo da raspolažemo za kup-utakmicu ponovo protiv Zrinjskog", rekao je trener Sarajeva Vinko Marinović za TV Arena sport nakon meča.

U prva dva kola, Zrinjski je pod komandom Sergeja Jakirovića upisao isto toliko trijumfa. Reklo bi se, start iz snova za tim iz Mostara.

Izvor: FENA/HŠK Zrinjski

"Čestitao bih svojim igračima, stvarno su odigrali jednu dobru utakmicu. Mislim da smo do crvenog kartona bili daleko bolja ekipa i da je trebalo da imamo veću razliku. Kad se dogodio taj karton, Sarajevo je krenulo na sve ili ništa, nisu imali šta da izgube, krenuli su i sa Handžićem unutra sa visokim loptama, ali smo uspjeli da se odbranimo, a to nam je bio i cilj. Dali smo sve od sebe i zasluženo pobijedili", istakao je Jakirović.