KAKO!?

NEMOGUĆE! Golman Dinama je ovo odbranio! (VIDEO)

Autor Goran Arbutina

Prazan gol pred jednim od najboljih strijelaca svijeta, ali...

Izvor: TV Arena sport/screenshot

Dinamo je prethodne večeri napravio najveću senzaciju u Evropi. Uspjeli su "modri" da izbace Totenhem iz Lige Evrope i to pošto su u prvom meču izgubili 2:0, a nije ih poremetilo ni to što je njihov trener i sportski direktor Zoran Mamić osuđen, zbog čega je podnio ostavku.

Uspjeli su da na "Maksimiru" slave 3:0, posle produžetaka, a heroj trijumfa bio je Mislav Oršić koji je upisao het-trik. Ipak, nije jedini koji je donio prolaz dalje...

Uvukla se nervoza u redove Zagrepčana u finišu utakmice, pa je svoje veče morao da ima i golman Dominik Livaković - i odbranama je dokazao da nije slučajno na meti najvećih evropskih klubova koji ga već dugo prate.

Hari Kejn je u 116. imao priliku da upropasti slavlje Dinamu, trebalo je da pogodi praznu mrežu sa pet metara, ali se onda niotkuda stvorio Livaković i zabilježio odbranu života.

Poskakali su svi na klupi Dinama, popadali su igrači, već tada je počelo slavlje.

"Baš čudo, odigrali smo vrhunsku utakmicu. Meni je ovo najljepši dan otkad sam u Dinamu, zaista smo presrećni. Nagradilo nas je, od prve minute smo ginuli na terenu jer smo se tako i dogovorili. Čudo, ne znam više šta reći, presrećan sam. Moje obrane? Ja sam tu za ekipu, uvijek želim pomoći njima i oni meni. Idemo dalje, nagradilo nas je za cijelu ovu sezonu", rekao je 26-godišnji golman.

Totenhem nije mogao bolje od toga.

Pogledajte odbranu koja je Dinamu donijela prolaz!

(MONDO)