Šampioni svijeta u Sarajevu

Francuzi trenirali na "Grbavici": Tim od milijardu evra osjetio teren pred "zmajeve" (FOTO)

Autor Nebojša Šatara

Fudbalski reprezentativci Francuske, aktuelni svjetski prvaci obavili su u utorak uveče na stadionu "Grbavica" u Sarajevu zvanični trening pred sutrašnju utakmicu protiv Bosne i Hercegovine.

Izvor: Anadolija/Elman Omic

Nacionalni tim sastavljen od brojnih planetarnih fudbalskih zvijezda, čija se tržišna vrijednost procjenjuje na milijardu evra, u dobrom raspoloženju obavio je trening u glavnom gradu BiH, u koju su doputovali juče nakon što su prošlog vikenda ostvarili pobjedu u Kazahstanu (2:0).

U taboru "trikolora" svi su optimisti i u Sarajevu se nadaju novom trijumfu kako bi napravili još jedan korak ka primarnom ciljnu, plasmanu na naredni Mundijal, prenijela je agencija "Anadolija".

Utakmica trećeg kola grupe D kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo Katar 2022 između Bosne i Hercegovine i Francuske odigraće se sutra, 31. marta, na stadionu "Grbavica" sa početkom u 20.45 sati.

Poslije dva odigrana kola u grupi D prva je Francuska sa četiri boda. Slijede Finska i Ukrajina sa po dva, BiH ima jedan (utakmica manje), dok je Kazahstan bez bodova (-1).

(mondo.ba/agencije)