BLIŽE SE IZBORI

Savićević dobija protivkandidata iz Crvene zvezde: Dejo 20 godina predsjednik FS Crne Gore, njegov rival hoće promjene!

Autor Dragan Šutvić

Da li će legendarni Savićević završiti dvodecenijski mandat?

Izvor: MN PRESS

Da li je to vrijeme za promjene u Fudbalskom savezu Crne Gore?

Poslije 20 godina, Dejan Savićević dobija konkurencijiu na mjestu predsjednika FSCG!

Legendarni jugoslovenski fudbaler je od 2001. godine prvi čovjek crnogorskog fudbala, a ove godine mu ističe njegov peti mandat na čelu te organizacije.

Sada bi poslije dugo vremena mogao da ima direktnog konkurenta za mjesto predsjednika FSCG, pišu tamošnje "Vijesti".

Radi se o Vladanu Rakočeviću, menadžeru za međunarodni razvoj Crvene zvezde, koji je najavio da će biti Savićevićev protivkandidat!

Rakočević je od decembra prošle godine dio Crvene zvezde, a prilikom dolaska u klub iz Ljutice Bogdana, Zvezdan Terzić ga je predstavio kao veliko pojačanje.

“Situacija je jasna kao dan. Našem fudbalu su neophodne promene na svim nivoima. Kroz razgovor sa ljudima iz struke, uvidio sam da većina fudbalske Crne Gore želi promjene. Sistem koji je uspostavljen mora da se promijeni i reformiše. Jednostavno, potrebna je potpuno nova vizija razvoja fudbala u Crnoj Gori”, rekao je Rakočević, a pišu "Vijesti".

Rakočević je rekao da je spreman da napusti poziciju u Crvenoj zvezdi kako bi pomogao razvoj fudbala u Crnoj Gori. Ovaj 33-godišnjak je svjestan da je Crna Gora malo tržište, ali kaže da postaje sve manje atraktivno.

“Stvari u fudbalu se mijenjaju velikom brzinom i moramo te promjene da ispratimo na pravi način. Fudbal svuda u svijetu predstavlja jednu od najzdravijih industrija, a samo kod nas bavljenje fudbalom znači puko preživljavanje. To moramo da promijenimo”, kaže Rakočević.

Kandidati mogu da se prijave do 7. juna, a što se tiče Dejana Savićevića, postoje različite informacije. On nije najavljivao mogućnost da će se ponovo kandidatovati, ali isto tako, ranije je izjavio da je moguće da će na izborima imati konkurenciju...

(MONDO)