VEĆ PREGOVORAJU!

Barsa neće da plaća transfere, dovode još jednog slobodnog igrača: Mesiju stiže promašaj Mančester junajteda!?

Autor Nebojša Šatara

Katalonci se spremaju za zanimljiv letnji prelazni rok

Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi vies for the ball with Lyon's Dutch forward Memphis Depay during the UEFA Champions League round of 16 first leg football match between Lyon (OL) and FC Barcelona on February 19, 2019, at the Groupama Stadium in Decines-Charpieu, central-eastern France.,Image: 414708549, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia
Izvor: Profimedia

I dok čitava fudbalska Evropa priča o propalom pokušaju stvaranja Superlige, u Barseloni mudro ćute i planiraju transfere za narednu sezonu.

Već je najavljeno da klub pregovara sa Serhiom Aguerom da ga dovede kao slobodnog igrača 1. jula, a tim putem bi moglo da stigne još jedno važno pojačanje.

Radi se o Memfisu Depaju! Holanđanin koji nastupa za Olimpik iz Liona postaće slobodan igrač kada mu 30. juna istekne ugovor i stoga je slobodan da pregovara sa drugim klubovima.

A ima ih dosta zainteresovanih koji bi voleli da on dođe baš u njihove redove. Pominju se ponude Atletiko Madrida, Juventusa i Intera, ali najdalje u svemu otišla je Barsa!

Tako bar tvrdi katalonski "Mundo Deportivo", koji navodi da je Barselona već u pregovorima sa krilnim fudbalerom.

Kontakti su ustanovljeni kada je Holanđanin pre nekoliko nedelja doputovao u Barselonu sa agentom, ali navodi se da neće biti lako stići do dogovora.

Mnogo toga će zavisiti i od odlazaka pojedinaca kako bi se otvorio što veći prostor za manevar i davanje Depaju velike plate, veće nego inače, jer Katalonci neće morati da plaćaju obeštećenje Lionu.

Na sličan način Barsa već hoće da dovede Erika Garsiju i Aguera iz Mančester sitija, a navodno su Depaju više novca spremni da ponude i Juve i Inter i Atletiko.

Ipak, njegov prioritet je dolazak u Barselonu gde bi mogao da igra uz Lionela Mesija, a ako uz to stigne i Serhio Aguero, Barsin napadački trio bi mogao da izgleda dosta drugačije od aktuelne sezone...

Depaj je u Ligi 1 ove sezone postigao 18 golova i upisao još devet asistencija, ali mnoge brine i to što se pre nekoliko godina uopšte nije snašao u Mančester junajtedu.

(MONDO)

Tagovi