Eh...

Bio je idol, posljednja desetka evropskog fudbala: Svi su ga obožavali, ali ovaj penal mu je najveća mrlja u karijeri!

Autor Dragan Šutvić

Tog dana je bajka mogla da se nastavi, ali Jens Leman je to spriječio.

Izvor: Profimedia

Fudbal se drastično promijenio u posljednje dvije decenije i fizička priprema, presing i novi taktički zahtjevi su jednostavno zbrisali stare majstore sa terena. 

Mnogi Argentinca Huana Romana Rikelmea smatraju za posljednju klasičnu "desetku" evropskog fudbala, a njegov period proveden u Viljarealu je legendaran.

Nakon što Barsa nije znala da ga iskoristi, on je otišao u maleno mjesto nadomak Valensije i sa "žutom podmornicom" krenuo da pokori Evropu! 

Na današnji dan prije tačno 15 godina Viljareal je napravio najveći uspjeh u svojoj istoriji, igrali su revanš polufinala Lige šampiona. I bili su na korak od prolaska! 

Nakon što su prošli grupu u kojoj je bio i veliki Mančester junajted, pošto su zbog više golova u gostima nakon dva remija izbacili Rendžers i nakon što je u četvrtfinalu izbačen još jedan velikan Inter u polufinalu je bio red na Arsenal. 

U prvom meču je Kolo Ture dao jedini gol za pobjedu "tobdžija" od 1:0, a onda je na "El Madrigalu" sudija Valentin Ivanov pokazao na bijelu tačku. Igrao se 88. minut i da je pogodio meč bi otišao u produžetke. 

Jens Leman ga je pročitao, bacio se u stranu i odbranio ovaj udarac. Da je Viljareal tada prošao i otišao u finale sa Barsom, ko zna kako bi se završilo.

Jer da je sa Viljarealom osvojio Ligu šampiona, vjerovatno bi o Rikelmeu pričali kao jednom od najvećih ikada, a o toj sezoni kao o jednom od najvećih šokova Lige šampiona. 

15 godina kasnije, opet se susreću Arsenal i Viljareal u polufinalu, ali ovoga puta Lige Evrope. Ovoga puta je heroj Viljareala Đerar Moreno, špic starog kova iz omladinske škole kluba. 

Da li će ovoga puta "Žuta podmornica" imati više sreće?

(MONDO)