Nije dozvoljeno

Mančester junajted u haosu, Matić pokušao da ga spase!

Autor Goran Arbutina

Neredi su odložili utakmicu Premijer lige.

Izvor: MN PRESS

Nismo mogli da zamislimo da će fudbalska utakmica u Premijer ligi, derbi Junajteda i Liverpula, biti odložena zbog divljanja navijača na stadionu. Iako je trebalo da se igra bez publike, navijači Mančester junajteda probili su sve ograde i ušli na teren.

Napravili su bakljadu, malo prošetali po terenu, pjevali, vikali, poneko je i šutnuo loptu ka golu, a zatim su se ''razišli'' uz intervenciju policije. Istina, tek kad je postalo jasno da fudbala neće biti. A Nemanja Matić želio je da se igra.

Nekadašnji reprezentativac Srbije i čovek koji važi za veliki autoritet u svlačionici ''crvenih đavola'' imao je ideju da će navijači, nakon što on priča sa njima, prekinuti proteste!

U grupi ljudi koji su željeli da izađu na razgovor sa navijačima i pokušaju da smire situaciju nalaze se još trojica igrača. Isto su želeli da urade kapiten Hari Megvajer, najbolji igrač tima Bruno Fernandes i dijete kluba Skot Mektominej.

Fudbaleri Mančester junajteda smješteni su u klupski hotel tokom incidenata i posmatrali su sve što se dešava. Iako su izrazili želju da popričaju sa navijačima koji su divljali ulicama, nisu dobili dozvoli za takav postupak. Kada je postalo jasno da se neće igrati, oni su iz hotela otišli kućama.