Uživo

ISTORIJA! Siti prvi put u finalu Lige šampiona: Rasulo PSŽ-a u Mančesteru, Gvardiola za trofej poslije 10 godina!

Engleski klub je uspio da ostvari dugo čekani san, sada su na jedan meč od podizanja trofeja.

Izvor: Tanjug/AP/Dave Thompson

Kada je postalo jasno da će Mančester siti u polufinalu Lige šampiona igrati protiv Pari Sen Ženmena, mnogo je bilo onih koji su se pribojavali da bi brzina i moć Nejmara i Kilijana Mbapea mogla da košta ekipu Pepa Gvardiole.

PSŽ jeste izbacio aktuelnog prvaka Evrope Bajern, ali protiv Sitija nisu imali šta da traže u ovom dvomeču - engleski klub je na maestralan i siguran način stigao do finala koje će se igrati u Istanbulu!

MANĆESTER SITI - PARI SEN ŽERMEN 2:0 (1:0, prvi meč 2:1)
/Marez 11, 63/

Otkako su bogate gazde iz Ujedinjenih Arapskih Emirata došle u "plavi dio" Mančestera, jedini cilj koji se uporno ponavljao jeste osvajanje Lige šampiona. Sada će super bogati klub biti u prilici da taj trofej i osvoji.

Mančester siti je potpuno zasluženo stigao do finala, prikazavši sjajnu i zrelu partiju i u drugom meču protiv Parižana. Ako je prvi meč na "Parku prinčeva" bio rezultat brzog preokreta Sitija u kojem se igra PSŽ-a "raspala", u revanšu je bilo još manje dilema.

Rijad Marez je u 11. minutu meča nagovijestio da će sastav Maurisija Poketina, naročito bez Mbapea u timu, imati vrlo težak zadatak.

Izvor: Tanjug/AP/Dave Thompson

Alžirac je poslije pogotka u prvom meču bio strijelac i na otvaranju revanša, da bi u ranoj fazi drugog poluvremena smjestio loptu u mrežu i po treći put, i to posle fenomenalne kontre Kevina de Brujnea i Fila Fodena.

Pari Sen Žermen će imati za malo čime da žali - u 7. minutu im je poništen penal jer lopta nije pogodila Zinčenka u ruku, Anhel di Marija je pogodio prečku, ali kako je vrijeme odmicalo, tako su i gosti više gubili konce.

Upravo je Di Marija zaslužio direktan crveni karton zbog bezobraznog faula nad Fernandinjom i to bez lopte, njegovi saigrači su ulazili u "tuče" na terenu i redom su dobijali kartone Erera, Verati, Kimpembe i Danilo, a da nije bilo raspoloženog Kejlora Navasa, sigurno je da bi PSŽ pretrpio i ubjedljiviji poraz u ovom dvomeču od konačnih 4:1.

Mančester siti će u finalu igrati protiv boljeg iz drugog polufinala Čelsi - Real Madrid, a prvi meč u Španiji okončan je 1:1.

22:54

KRAJ UTAKMICE - SITI JE U FINALU LIGE ŠAMPIONA!

Pobeda 2:0 za domaći tim, posle trijumfa 2:1 u Parizu i to je ubedljivo slavlje za tim Pepa Gvardiole koji će prvi put u istoriji kluba igrati u najvećem meču evropskog klupskog fudbala.

22:42

80' - Kejlor Navas sprečava bruku!

Kejlor Navas sa još jednom sjajnom odbranom i to posle novog udarca Fodena. Ostaje 2:0 za Siti, a moglo je da bude i više.

Ukupan rezultat je 4:1.

22:40

77' - Stativa!

Fil Foden pogađa stativu! Pari Sen Žermen je na konopcima, kakav je samo majstor ovaj igrač, ali je zamalo neprecizan.

22:38

Još dve izmene u PSŽ-u

Menja sada opet Poketino - Danilo i Dagba ulaze u igru, a izlaze Paredes i Florenci.

22:32

Direktan crveni za Anhela di Mariju!

Kako su sada samo frustrirani igrači PSŽ-a, a sve je najbolje pokazao Di Marija. Ne ide im večeras i sada je Argentinac namerno nagazio Fernandinja, poput nadurenog deteta... Neverovatno je kako Parižani lako gube konce kada gube.

22:29

Gol Sitija u 4 fotografije - kakva kontra!

22:26

63' - GOOOOOL, MAREZ ZA 2:0

Kako Rijad Marez voli da daje golove protiv Parižana - sada je dvomeč praktično gotov! Kontra Mančester sitija koju su predvodili Foden i De Brujne, a na kraju Alžirac sa 3-4 metra rešava akciju!

22:25

Očajna utakmica Ikardija, menja ga Poketino

Dvostruka izmena u timu PSŽ-a, Draksler i Moise Kin ulaze umesto Andera Erere i Maura Ikardija.

22:17

55' - Nejmar solira!

Brza tranzicija PSŽ-a, bila je to polu-kontra, ali je previše solirao i odlagao udarac, na kraju su dva igrača bila u bloku i gosti dobijaju samo korner.

22:16

54' - Foden u opasnoj gol šansi, ali ofsajd!

Fil Foden je bio u sjajnoj šansi, nije uspeo da matira Navasa, ali posle toga sudija pokazuje da je ranije bio ofsajd, što je potvrdio i usporeni snimak. Ostaje 1:0.

22:15

Sporo otvaranje drugog poluvremena

U uvodnih 7-8 minuta ništa bitno nismo videli u drugom delu igre, dosta kuknjave igrača sa obe strane na odluke sudije, ali malo šta konkretno važno se dogodilo...

22:08

POČELO JE DRUGO POLUVREME

PSŽ će morati da ide na sve ili ništa, moraju da postignu dva gola samo da bi obezbedili produžetke!

21:56

Dok je poluvreme...

Otišlo se na odmor rezultatom 1:0 za Siti, a pogledajte kako je sve to u Mančesteru izgledalo pred početak meča:

Izvor: Tanjug/AP/Dave Thompson

21:49

45+2 - Dve šanse za Siti!

Prvo je "tukao" Rijad Marez iskosa sa desne strane, Navas brani, a onda Bernardo Silva iz odbitka sa distance pogađa Kimpembea i lopta odlazi u korner. Izvukao se PSŽ pred odlazak na odmor.

21:43

40' - Siti "veze", ali nema prave šanse

Foden, De Brujne, Marez i ostali uspevaju da kontrolišu igru na polovini terena PSŽ-a, ali još uvek ne uspevaju da naprave neku bolju šansu posle onog postignutog gola.

Parižani sa druge strane igraju dosta nervozno jer znaju da moraju da postignu dva gola.

21:31

30' - De Brujne pokušava!

Udarac sa distance Sitijevog Belgijanca, ali nije bio dovoljno precizan. Siti i dalje vodi 1:0, a ukupnim rezultatom je to 3:1.

21:24

22' - Vruće je na terenu, stiže i prvi karton

Rasplamsala se borba, a Ander Erera dobija žuti karton zbog reakcije nakon dosušenog faula nad Bernardom Silvom. Sve više sudija Kujpers mora igrače da smiruje.

21:18

17' - Prečka Markinjosa!

PSŽ je sada bio u šansi na drugoj strani u ovoj sve uzavrelijoj utakmici, a njegov udarac glavom pogađa prečku gola Edersona!

21:12

11' - Rijad Marez, GOOOOOL - 1:0!

Siti koristi prvu šansu na meču da posle odbijenog šuta De Brujnea uspeva da smesti loptu u mrežu za 1:0!

21:09

7' - IPAK NEMA PENALA!

Bjorn Kujpers menja odluku i nema penala jer je VAR snimak pokazao da je Zinčenko igrao ramenom! Ovo je bila laka odluka, postavlja se pitanje zašto je Holanđanin i svirao penal uopšte...

21:08

7' - Prva gužva i PENAL ZA PSŽ!

Zinčenko je igrao rukom posle centaršuta Dijaloa!

21:02

POČELA JE UTAKMICA!

U prvom meču je bilo 2:1 za Mančester siti u Parizu. Da vidimo šta nas čeka večeras!

20:58

Sneg u Mančesteru u maju?

Ovo je slika sa stadiona Mančester sitija pre početka meča, padao je malo i sneg u engleskom gradu!

20:04

Gvardiola bez klasičnog špica, imaju strašnu klupu!

Što se tiče sastava Mančester sitija, Pep Gvardiola se opet odlučio na tim u kojem nema klasičnog špica na terenu. Tu ulogu će naizmenično obavljati Fil Foden, Kevin de Brujne i Rijad Marez.

Gvardiola na klupi ima i Serhija Aguera i Gabrijela Žezusa i Rahima Sterlinga!

20:02

Mbape na klupi!


Dakle, u timu PSŽ-a je Kilijan Mbape ostao na klupi jer nije 100% spreman, Idrisa Gej je suspendovan zbog crvenog kartona, a Mauro Ikardi se nalazi u špicu.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt
19:50

Dobrodošli u MONDO Live

Budite večeras uz MONDO, pratićemo uživo dešavanja na revanš meču polufinala Lige šampiona između Mančester sitija i Pari Sen Žermena.

Meč počinje u 21.00.