Svojevoljno otišao

Stampedo protiv Partizana! Vučelić se oglasio, rekao šta je Asano odbio!

Autor Goran Arbutina

Prvi čovjek kluba iz Humske se oglasio povodom odlaska igrača.

Izvor: MN PRESS

Takuma Asano je napravio pravu buru u Partizanu!

Otišao je iz kluba svojevoljno, žalio se na neisplaćene zarade, a onda su se redom javljali saigrači iz tima sa izjavama vezanim za njegov postupak. Oglasio se Lazar Marković, svoje mišljenje o situaciji dao je i kapiten Vladimir Stojković.

Sada je izjavu dao i prvi čovjek kluba Milorad Vučelić. 

"Cijela ta priča sa Asanom je čista prevara! Pretpostavljam da se radi o dogovoru Japanca sa nekim klubom koji želi da ga angažuje, a po svemu je potpuno jasno da on nije imao nijedan osnov ni po našim, ni po zakonima UEFA, da uradi to što je uradio. U svemu ovome je po slovu ugovora nadležan i naš sud", istakao je Vučelić.

On je naglasio da su netačne izjave o tome da je klub želio da proda Asana u Ujedinjene Arapske Emirate protiv volje igrača.

"Nije postojala nijedna konkretna ponuda iz Emirata, bilo je samo interesovanja. Prije će biti da je posrijedi "kovid plata" umanjena za pedeset odsto, s kraja prošle sezone, na šta on nije pristao. Kada je u pitanju kašnjenje, ne postoji nijedan pravni osnov, a i da je postojalo tako nešto on je morao da pošalje upozorenje klubu 15 dana ranije, što nije učinio. Dešava se i u Interu da plate dugo kasne, pa je taj klub osvojio titulu u Italiji. Očigledno je trenutno prisutan neki svojevrsni "stampedo" protiv Partizana ", zaključio je prvi čovjek crno-bijelih.

(MONDO, Večernje Novosti)