Za primjer!

Sjajan gest Širokog Brijega: Položeno cvijeće na grob legende Slobode! (FOTO)

Autor Nebojša Šatara

Pred utakmicu na "Tušnju" u okviru 31. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, klub sa "Pecare" je priredio gest za primjer svima.

Izvor: Facebook/NK Široki Brijeg

Širokobriježani su pred današnji meč u 17.00 sati protiv Slobode posjetili mezar legende tuzlanskog kluba i bosanskohercegovačkog fudbala - Sakiba Malkočevića (55), koji je preminuo u oktobru prošle godine poslije duge i teške bolesti.

"Predstavnici Širokog Brijega predvođeni šefom stručnog štaba Tonijem Karačićem i trenerom golmana Nenadom Džidićem u prijepodnevnim satima posjetilo je mezar pokojnoga Sakiba Malkočevića na mezarju u prigradskom naselju Lipnica. Karačić i Džidić tom su prilikom položili cvijeće na njegovo posljednje počivalište i prisjetili se ovog istaknutog stručnjaka, bivšeg igrača i trenera Slobode, te najuspješnijeg selektora u istoriji kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine", saopšteno je iz Širokog Brijega.

Sakib Malkočević je bio kapiten Slobode, a nosio je dres tuzlanskog kluba na oko 400 utakmica. Kao trener je sa Slobodom dva puta izborio plasman u Intertotokup, a kao trener i igrač Slobode učestvovao je u osam finala Kupa BiH.

S kadetskom reprezentacijom BiH u tri navrata je izborio plasman na Evropsko prvenstvo.

(mondo.ba)