Fudbal

Borac u nedjelju igra za titulu, crveno-plavi bez euforije: Došli smo tu gdje jesmo jer smo mirni i skromni!

Autor Goran Arbutina

"Mnogo mi je drago jer će biti publika, koliko god da bude navijača, oni će nas nositi i bukvalno biti naš 12. igrač", rekao je trener Borca pred odlučujući meč sa Tuzla sitijem.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Banjalučki Borac u nedjelju dočekuje Tuzla siti u meču za titulu šampiona BIH.

Crveno-plavi bi pobjedom kolo prije kraja obezbijedili šampionsku titulu u Premijer ligi BIH, a dva dan pred ovaj meč stigle su i dobre vijesti da će biti dozvoljeno prisustvo publike.

"Očekuje nas utakmica protiv Tuzla siti koja dosta stvari može da odredi. Dolazi nam ekipa koja je rasterećena, nemaju rezultatski imperativ, ekipa koja ima jako dobar roster i dobrog trenera, mog bivšeg trenera Husrefa Musemića, nekog ko je dokazan u ovoj ligi. Definitivno očekujem kao i neke druge što su bile ovdje, tešku i zanimljivu utakmicu. Mislim da smo u odličnom momentu i nadam se da ćemo poslije utkamice imati veliki razlog za zadovoljstvo", rekao je trener Borca Marko Maksimović.

Biće to duel učenika i učitelja, Maksimovića na jednoj i znatno iskusnijeg Musemića na drugoj strani.

"Nismo se čuli, ali bio sam u njegovoj ekipi Sarajeva koja je ostvarila možda i jedan od najvećih uspjeha kada je prošla tri pretkola za Ligu šampiona i na kraju eliminisana od Dinamo Kijeva. Znam vrlo kakav je trener, vrlo dobar, prije svega dobar je čovjek, tako da s te strane o Husrefu mogu reći sve najbolje“.

Pojačanje pred Tuzla siti - Ziljkić!

Borac je pred duel sa Tuzla sitijem dobio pojačanje, jer se u ekipu vraća krilni napadač Almedin Ziljkić.

"Ziljkić oporavio se od povrede, ali vidjećemo da li će početi utakmicu ili će ući s klupe", rekao je Maksimović.

 Ekipu Borca od šampionskog trofeja dijeli još samo 90 minuta, ali na Gradskom atmosferu nema pretjerane euforije, svi djeluju prilično smireno iako je riječ o jednoj od najvažnijih mečeva u klupskoj istoriji.

"Mi smo i došli ovdje gdje smo došli zato što smo bili mirni i skromni. Nismo se reklamirali ni ja ni igrači nego radili od dana do dana. Jedino poslije one utakmice sa Krupom sam odstupio malo od svog principa, ali mi je bilo stalo da rasteretim ekipu pritiska i ne dam da neko omalovaži ono što radimo. Pripremamo ovu utakmicu kao što pripremamo sve druge. Ja ne osjećam euforiju. Nadam se da ću je osjetiti u četvrtak uskoro", istakao je Maksimović.

Trener Borca i igrači u petak prijepodne saznali su sjajnu vijest, a to je da će odlučujuću utakmicu igrati pred svojim navijačima i ukoliko bude sve u redu sa njima proslaviti šampionsku titulu.

"Mnogo mi je drago što će biti publika, jer sam siguran da nas nosi i da će bukvalno biti 12. igrač .Da se može Gradski stadion bi primio i 40.000 ljudi. Ne znam koji će tačno biti broj, ali koliko god bude navijača oni će nas nositi i to je još jedna mala prednost za nas", zaključio je Maksimović.

Utakmica između Borca i Tuzla sitija igra se u nedjelju od 17 časova na Gradskom stadionu u Banjaluci.

M:tel Premijer liga BiH, 32. kolo

Borac – Tuzla siti
Krupa – Olimpik
Sarajevo – Radnik
Široki Brijeg – Radnik
Velež – Sloboda
Zrinjski - Željezničar

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt