Fudbal

ŠOK - Serhio Ramos precrtan za EURO: Kapiten protjeran, nula igrača Real Madrida na spisku!

Autor Goran Arbutina

Kraj kakvom se nije nadao...

Izvor: Profimedia/Pablo Morano/Orange Pictures

Selektor reprezentacije Španije Luis Enrike odlagao je saopštavanje spiska za Evropsko prvenstvo sve dok se Primera nije završila, a sada je jasno i zbog čega.

Luis Enrike je šokirao pošto je Serhija Ramosa precrtao sa spiska putnika za EURO2020, a zanimljivo je da pored kapitena "crvene furije" i  Real Madrida - baš niko od igrača "kraljevskog kluba" neće igrati na kontinentalnom turniru.

 Serhio Ramos je rekorder reprezentacije Španije za koju je odigrao čak 180 utakmica i podigao trofej Evropskog i Svjetskog prvenstva, međutim ovoga puta je višak.

Luis Enrike mu je rekao "zbogom" poslije slabije sezone u Real Madridu za koji je propustio veliki broj utakmica od januara, a čuveni kapiten Španije saznao je ovu informaciju nekoliko sati pošto je ostao bez titule koju je osvojio Atletiko.

"Nije bilo lako ostaviti Ramosa van tima, pričao sam s njim telefonom sinoć i bilo je zaista teško. Teška odluka, ali se nije baš naigrao od januara...", obrazložio je Luis Enrike.

Na spisku Španije koja u grupnoj fazi igra protiv Švedske, Poljske i Slovačke su sljedeći igrači:

GOLMANI: Unai Simon, David de Hea, Robert Sančez.

ODBRANA: Đordi Alba, Erik Garsija, Emerik Laport, Dijego Ljorente, Hose Gaja, Pau Tores, Sezar Aspilikueta i Markos Ljorente.

SREDINA: Koke, Pedri, Fabijan Ruiz, Serhio Buskets, Tijago, Rodri

NAPAD: Feran Tores, Morata, Olmo, Ojarzabal, Moreno, Adama Traore i Pablo Sarabija.

Evropsko prvenstvo počinje 11. juna i traje do 11. jula.

(MONDO)