Teška situacija

Hrvati u problemu - dvije zvijezde otpadaju pred EURO?

Autor Dušan Ninković

Iskusni fudbaleri možda neće moći da zaigraju ovog ljeta.

Hrvatski fudbaleri Dejan Lovren i Ante Rebić.
Izvor: MN PRESS

Reprezentativci Hrvatske, jedan od favorita iz senke za dobar rezultat na Evropskom prvenstvu ovog leta, okupili su se danas u Rovinju, a odmah su stigle loše vijesti. Selektor Zlatko Dalić možda ostaje bez dvije velike zvijezde samo dvije sedmice pred početak turnira!

Dejan Lovren gotovo sigurno propušta EURO 2020, dok je od danas pod znakom pitanja Ante Rebić, koji je iz Milana stigao sa povrijeđenim mišićem lista.

Zbog te povrede propustio je poslednji meč u Seriji A, kada se očekivalo da zamijeni u startnoj postavi Ibrahimovića. Njegova povreda mogla bi da bude težak udarac za reprezentaciju Hrvatske, a pomoćnici Zlatka Dalića pripremaju poseban program po kom će on trenirati narednih dana.

Za razliku od fudbalera Milana koji ima šanse da zaigra na evropskom prvenstvu i to na poziciji desnog krila, veoma su mali procenti da će Dejan Lovren biti u sastavu Hrvata.

Fudbaler Zenita iz Sankt Peterburga već dugo ima problem sa ligamentima, zbog toga je propustio trening i gotovo sigurno neće putovati sa ekipom na veliko takmičenje.

Izostanak dvojice iskusnih fudbalera bio bi veliki hendikep za reprezentaciju Hrvatske koja će u grupi biti sa Engleskom, Češkom i Škotskom. Grupa D, u kojoj se nalaze ovi timovi, biće smještena u London i Glazgov.