Zdravlje je najbitnije!

Haos u Barseloni! Nakon infarkta, Kuman opet u bolnici: Klub gomila pojačanja, a on ne može da podnese stres!

Autor Dragan Šutvić

Holandski trener još nije siguran da će i naredne sezone predvoditi Barselonu.

Izvor: Tanjug/AP/Alberto Saiz

Dok se u Barseloni još nisu odlučili da li će Ronald Kuman (58) i naredne sezone predvoditi prvi tim, holandski trener živi pod ogromnim stresom. Napeta sezona koja je nedavno završena, kao i licitacija njegovom pozicijom prethodnih dana, poslali su Ronalda Kumana u bolnicu!

Nekadašnji fudbaler Barselone, koji je prethodnog ljeta sjeo na klupu španskog giganta, imao je napad anksioznosti uzrokovan stresom, hitno je prebačen u urgentni centar i tamo mu je preporučen odmor!

Nakon urađenih testova ljekari su zaključili da nema većih komplikacija po zdravlje legendarnog holandskog fudbalera.

Podsjećamo, on je prethodne godine u maju preživio lakši srčani udar, nakon kog mu je urađena hirurška intervencija. Samo dan kasnije pušten je kući, a sada je porukom na društvenim mrežama ubijedio svoje pratioce da nema ozbiljnih zdravstvenih problema.

Za godinu dana u klubu Ronald Kuman stigao je do trofeja u Kupu Kralja, ali na druga dva fronta nije imao uspjeha. Barselona je ispala u osmini finala Lige šampiona, a prvenstvenu trku u Primeri završila na trećoj poziciji.

Zbog slabih rezultata u prvoj sezoni već se licitira o imenu Kumanovog nasljednika. Po pisanju brojnih španskih lista, holandski menadžer neće predvoditi jedan od najvećih klubova Evrope naredne sezone, a čeka se samo da Barselona pronađe adekvatno rješenje kako bi to postalo i zvanično.

Pored potrage za trenerom Barselona ovog ljeta traži i fudbalere koji su spremni da stignu na Kamp Nou bez obeštećenja. Tako se na spisku nalaze Erik Garsija (Mančester siti), Sergio Aguero (Mančester siti), Memfis Depaj (Olimpik Lion) i Đorđino Vajnaldum (Liverpul).

(MONDO)